bernardica juretićFoto: Facebook

Bivša ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić na meti je kritičara zbog fotografije objavljene prije tri tjedna na Facebooku.

Riječ je o fotografiji koju je objavila nekoliko dana nakon primopredaje dužnosti nasljednici Murganić. Bernardica je očito bila poželjela malo mira, odmora i uživanja, ali i utjehe zbog smjene, pa se ugođajem pohvalila na Fejsu uz komentar “Bolje živim nego ministar”.

Brojni komentatori na društvenim mrežama nisu se baš blagonaklono ponijeli prema bivšoj minstrici. Bernardici Juretić su najviše zamjerili što je aktivirala model “6+6” koji joj omogućava da nakon prestanka obnašanja dužnosti još šest mjeseci prima punu, a šest mjeseci poslije toga pola plaće. Radi se o iznosima od 15.100 i 7.550 kuna mjesečno.

Neki poručuju “kako je nije sram da se tako ponaša dok narod kopa po kontejnerima”.

No ima onih koji u cijeloj priči ne vide ništa sporno i koji poručuju da je Juretić zaslužila odmor i da ima pravo sa svojim novcem raditi što god želi…

Posljednja se javila i bivša premijerka Jadranka Kosor koja je na Twitteru napisala: “Bernardica J. pozdravlja nas s jahte s porukom: “Bolje živim nego ministar”. Važan prilog potpori rasta dužnosničkih plaća.”

Izvor: Sloboda.hr/Direktno.hr