Mons. Želimir PuljiæZadarski Nadbiskup - Press - Božièna èestitka 19.12.2012.

Iako je proteklih tjedana Katolička Crkva bila žestoko napadana i prozivana radi tobožnje “neosjetljivosti”, ispostavilo se da ipak ona najviše pomaže stradalima s poplavljenog područja. Crkva je tako ukupno za pomoć stradalima izdvojila 18,5 milijuna kuna. Uz to je Caritas prikupio 3,2 milijuna kuna pomoći, ukupno 21,7 milijuna kuna. Postavlja se pitanje, hoće li razni portali i ostalo “žutilo”, te poneke “poznate” osobe uputiti ispriku radi svojih ishitrenih i nepromišljenih izjava i prozivki ili…?

Za više ovakvih članaka – klikni LIKE!

Pomoć stradalima na poplavljenim područjima bila je tema izvanrednog plenarnog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije koje je održano u ponedjeljak. Hrvatski biskupi odlučili su darovati još 12 milijuna kuna pomoći za stradale u poplavama, nakon što su prethodno izdvojili više od 6,5 milijuna kuna od čega je dio usmjeren Caritasima u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Osim toga Hrvatski Caritas je 17. svibnja ove godine pokrenuo akciju prikupljanja pomoći u kojoj je do sada prikupljeno preko 3,2 milijuna kuna. Akcije prikupljanja novčane pomoći na svojim područjima provode biskupijski i župni Caritasi. Tim je putem na poplavljena područja upućena i pomoć od nekoliko stotina tona različite robe.

‘Budući da je sada važno ne samo hitno intervenirati, nego i strateški planirati i promišljati kako najbolje pomoći onima koji su najpotrebniji, Hrvatski Caritas je uputio poziv nadležnim državnim institucijama za osnivanje tijela za bolju koordinaciju aktivnosti u pružanju pomoći’, stoji u priopćenju HBK.

Hrvatski biskupi zahvaljuju svima koji su se uključili u akciju pomoći stradalima te i dalje pozivaju i potiču vjernike kao i sve ljude dobre volje da sudjeluju u prikupljanju pomoći: – pozivom na donacijski telefon 060 90 10

– uplatom na žiro-račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR05 2340 0091 1000 8034 0, poziv na broj 175
– prilozima u svojim župama.

Pojedinosti o aktivnostima koje poduzima Katolička Crkva za pomoć stradalima od poplava mogu se pratiti na mrežnoj stranici www.caritas.hr

Autor: Sloboda.hr/Tportal
Foto: zadarskilist.hr