bilice osnovna škola ustaški grb josip ćaleta

Nakon natpisa pojedinih primitivnih i neukih polunovinara na nekim od “hrvatskih” portala kako tzv. “ustaški grb” sa zida osnovne škole u Bilicama treba ukloniti, mladež Bilica je odgovorila na najbolji mogući način.

“Spontano i bez poziva danas se okupilo više od 50 naših mladih mještana ispred zgrade osnovne škole želeći na taj način pokazati svoj ponos na Domovinski rat odbacujući tvrdnje da je na zidu nacrtan ustaški grb”, komentirao je načelnik općine Bilice Josip Ćaleta za Šibenik.in današnje fotografiranje.

Za Josipa Ćaletu, načelnika općine Bilice kontroverzni grb na zgradi osnovne škole, uz Vukovarski vodotoranj nikako nije ustaški nego, kako ističe, grb pod kojim se 1991. godine krenulo u Domovinski rat.

bilice osnovna škola ustaški grb josip ćaleta

“Ružno ga je nazvati ustaškim grbom pa je naša mladost današnjim spontanim okupljanjem željela pokazati da su ponosni na noviju hrvatsku povijest i svjesni kome pripadaju, kao što sam i ja na njih ponosan. Vidite na slikama da nema nikakvog vrijeđanja, podizanja ruku na neprimjeren način i slično. Kad mi netko dokaže da je grb neprimjeren, mi ćemo ga skinuti jer smo legalisti, ali ću tražiti da mi dokaže po kojem je to zakonu”, jasan je Ćaleta.

“Niti ta mladost, a niti ja nismo ekstremisti. Ne smeta nam nitko, ni Muslimani, ni Srbi, niti bilo tko. Mi samo volimo svoje. Uostalom, pored toga je spomenik NOB-u iz Drugog svjetskog rata kojeg nitko nije taknuo, nikome ne smeta. Njihovi su se djedovi i bake borili za jedne, a mi za druge ideale”, nastavlja Ćaleta koji kaže da se oslikavanje škole nastavlja stihovima prve hrvatske novinarke Marije Jurić Zagorke i slikama heroja Domovinskog rata kao što su Blago Zadro ili Andrija Matijaš Pauk.

“Bude li itko trebao odgovarati, ja ću biti taj”, zaključuje Ćaleta.