vesna pusić inauguracija kolinda

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić bila je prilično bijesna tijekom i nakon jučerašnje inauguracije nove hrvatske predsjednice. Ono što ju je razbjesnilo su zvižduci upućeni bivšim predsjednicima Ivi Josipoviću i Stjepanu Mesiću.

“To mi je zvučalo sramotno i primitivno. S nekim se možete slagati ili ne, ali institucije imaju svoje značenje. No ovakvo ponašanje nije bilo primjereno. Mnogi od nas koji smo tamo sjedili nismo glasali za Kolindu Grabar Kitarović. Ni ja nisam glasala za nju, ali sam tamo bila i pljeskala sam na stvari s kojima se slažem, a šutjela sam na stvari s kojima se ne slažem. Njezinu funkciju poštujem, iako se politički ne slažemo”, kazala je ministrica Pusić televiziji N1.

>>> IZDAJNICI Josipović i Mesić zasluženo izviždani, a Milanović ostao sam u pljesku (VIDEO)

Govorila je i o susretu sa srbijanskim premijerom Aleksandrom Vučićem. Potvrdila je da su razgovarali i o Veljku Mariću, ali detalje nije željela komentirati.

“Što se nestalih tiče, o tome govorimo već tri godine. I vrijeme da se to počne rješavati i to treba raščistiti. Što se tiče položaja manjina, trebamo poboljšavati situaciju svatko u svojoj zemlji. Mi još moramo voditi računa o strašnom slučaju pojave Branimira Glavaša koji je na strašan način probudio duhove prošlosti. O tome samo pričala i s Vučićem, ali to je isključivo naš problem i nešto radi čega se moramo sramiti. To je problem koji trebao riješiti”, naglasila je Pusić i istaknula kako je Hrvatskoj u interesu da Srbija uđe u EU.