kinder_schule

Još samo troje djece njemačkog podrijetla ostalo je u osnovnoj školi Jens-Nydahl u Kreuzbergu, Berlin. Priča o njima objavljena je u časopisu Bild pod naslovom: “Mi smo zadnje troje djece njemačkog podrijetla u našoj njemačkoj školi. Ostalo su muslimani.”

Berlinska četvrt Kreuzberg dugo je vremena bila destinacija za tursku imigraciju u njemački glavni grad. Masovna imigracija sada je došla do točke s koje više nema povratka. Nijemci su gotovo etnički očišćeni iz tog dijela grada.

Na igralištu Talina (11), Svenja (11) i Jason (9) ne mogu razumjeti ni riječ. Njihovi školski kolege pričaju samo turski i arapski, nastavlja se u članku časopisa Bild.

Ovdje 99 posto od 313 učenika ima imigrantsko (muslimansko) podrijetlo. Za 285 od njih, roditelji primaju značajnu financijsku potporu od države.

2

Talina je u šestom razredu. “Kada je prvi put išla u školu, znala je čitati i napisati svoje prve riječi. Njeni kolege iz razreda nisu znali reći ni ‘Hvala ti’, ‘Molim’ ili ‘Dobro jutro’,” kaže njena majka Mara M. (45).

Njemačku djecu zafrkavaju da su “žderači svinjetine”

Djecu njemačkog podrijetla u školi zafrkavaju da su “žderači svinjetine”. Njena kolegica Svenja kaže: “Voljela bi da ima više đaka koji govore moj jezik.” Jasonova majka kaže: “Nije dobro što ima tako malo djece njemačkog podrijetla u školi.”

Bild je citirao učitelja iz škole koji je izjavio: “Uzalud smo pokušali prizvati više Nijemaca u školu. Sada smo se usredotočili na one učenike koje imamo. U kantini više nema svinjetine za jelo.”

Za više ovakvih tekstova- klikni Like!

Kreuzberg je sada najveće tursko naselje izvan Turske te je poznat pod nazivom “Kleine Istanbul” (Mali Istanbul).

Prema službenom uredu za statistiku grada Berlina, 90 posto žitelja pojedinih područja Kreuzberga živi ispod razine siromaštva te ovisi o subvencioniranju poreznih platiša, što ismijava tvrdnju liberala da je imigracija potrebna Europi “da se održe mirovinski i ekonomski sustavi”.

Autor: F.Č./Portal Pandora
Foto: Bild