milan bandić pušten remetinec zatvor uskok

Milan Bandić dovezen je jutros u sjedište USKOK-a u Gajevoj, piše HRT. Ondje je ispitan u prisustvu svojih odvjetnika vezano za najnovije proširenje istrage u aferi Agram. Nakon nešto više od pola sata vraćen je u Remetinec.

USKOK ga sumnjiči za pokušaj utjecaja na svjedoke, sprečavanje dokazivanja i krivotvorenje isprava.

USKOK Bandića sumnjiči da je od prosinca 2014. do veljače 2015. od svjedoka ispitanog u Uskoku “u dva navrata zatražio da promijeni iskaz” kao i da “potpiše dokumente za koje je znao da nisu istiniti”. Tužiteljstvo sumnja i da je Bandić tijekom prosinca 2014. i siječnja 2015. kao utemeljitelj i predsjednik Zagrebačke zaklade za pomoć osobama oboljelim od cerebrovaskularnih bolesti, sačinio i vlastoručno potpisao antidatirani dokument, u kojem je neistinito naveo da se sve slike i skulpture koje su donirane spomenutoj Zakladi pohranjuju i skladište na adresama na kojima su i pronađene tijekom pretraga, iako je znao da navedene umjetnine nisu donirane spomenutoj Zakladi te da Zaklada nije vlasnik istih, već da su njegova imovina.

Stoga su zatražili da se Bandiću ponovno odredi istražni zatvor i naplati jamstvo od 15 milijuna kuna, jer je “postupio protivno uvjetima rješenja o jamstvu i danom obećanju da neće ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i da neće ponoviti kazneno djelo”.