frljić pupovac teršelič pusić kontra oluja

Na Dan pobjede 5. kolovoza svi će normalni Hrvati i građani Hrvatske, koji tu zemlju smatraju svojom domovinom, slaviti oslobođenje zemlje od okupatora. No, iskompleksirana manjina onih koji se ni 2015. godine ne mogu pomiriti s obnovom i obranom države Hrvatske u Rijeci organiziraju tzv. “Kontra-Oluju”, kako navodi Slobodna Dalmacija.

“Kontra-Oluju” organizira pročetnički orijentiran SNV sveučilišnog profesora i saborskog zastupnika Milorada Pupovca te Documenta Vesne Teršelič i Zorana Pusića, a sve pod redateljskom palicom Olivera Frljića. Dotična “proslava” kompleksaša organizira se u riječkom HNK.

Slobodna dalje piše da redatelj Frljić “nastojeći se suprotstaviti glorifikaciji rata koja se i dalje nameće kao službena dužnost svih građana” priprema “svojevrsni mirovni kontrapunkt kninskoj proslavi Dana domovinske zahvalnosti”. Tako će u riječkom HNK s početkom proslave u Kninu započeti razgovor s 5 žena različitih nacionalnosti, “listom ratnih stradalnica”, a razgovor će voditi aktivistica Vesna Janković.

Klikni LIKE ako si za zabranu “Kontra-Oluje”!

Organizatori tvrde da će “Kontra-Oluja” biti dobro osigurana, a očekuju i žestoke reakcije i prosvjede braniteljskih udruga. Čak će i novinari za ulazak u HNK trebati posebne akreditacije.

Pupovčev SNV će, valjda u sklopu Kontra Oluje, uz pomoć agencije SENSE, objaviti i interaktivni narativ sa suđenja generalima Gotovini i Markaču – kroz koji će “tematizirati pet najspornijih točaka optužnice”.

Izvor: Sloboda.hr/Slobodna Dalmacija