gospić baby boom

“Ovako živahno na odjelu gospićke bolnice nije bilo zadnjih 20 godina. U samo tri dana 11 beba, od kojih je pet rođeno u utorak. Bilo je, čini se, malo više ljubavi među roditeljima u travnju. Ovo su proljetne bebe. Osjećaj je fantastičan. Sve rodilje se vrlo dobro osjećaju”, uzbuđeno je rekla Sandra Čubelić, pedijatrica i ravnateljica Opće bolnice Gospić.

Lički “baby boom”, kako su prenijele Ličke novine, počeo je prošle subote oko tri sata, a zadnja beba rođena je u utorak u 23.30 sati. Rodilje su iz svih dijelova Ličko-senjske županije: Otočca, Korenice, Donjeg Lapca, Udbine, Gospića…

“Bez obzira na siječanjsku depresiju, recesiju i ine cesije, Rodilište OB Gospić je prvi put od rata prepunjeno! Sve bebe su dobro i veselo vas pozdravljaju”, poručila je mr. Sandra Čubelic dr.med. spec. pedijatar.

gospić baby boom

“U dva sata imali smo tri porođaja. Nadamo se da će se trend nastaviti jer smo ovime nadmašili sve dosadašnje statistike”, kaže Mirjana Pećina, ginekologinja.

“Prošao sam tečaj da bih mogao biti na porođaju sa suprugom. Prerezao sam i pupčanu vrpcu svojeg djeteta te odmah sina privio na sebe. To je nešto najposebnije na svijetu”, kazao nam je Tomislav Špoljarić (23), Lovrin otac.

“Bilo je nevjerojatno! Sve smo bile pod adrenalinom, kružila je neka posebna energija, i među rodiljama i među osobljem. Bila je to atmosfera dolaska života, nešto prekrasno”, kaže Josipova mama Natalija Atalić Brajković (41). Njezina cimerica Ivanka Erega (30) rodila je najglasniju bebu u rodilištu, Tonija – dugog 50 centimetara i teškog 3700 grama.

Izvor: Sloboda.hr/Glas Like/24sata