“U ime australskog premijera Tonyja Abotta koji se nalazi u Japanu prenosim vam njegove čestitke i dobre želje povodom slavlja 10. travnja, vama, i svim Hrvatima Australije, a i onima u Hrvatskoj,” rekao je zastupnik u saveznom australskom parlamentu iz Hughesa Craig Kelly okupljenim Hrvaticama i Hrvatima u hrvatskom klubu “Sydney”, prenosi hrvatski tjednik Bokacropress koji izlazi u Australiji.

Kelly je iz australske liberalne stranke, kao i Tony Abbot (Anthony John Abbott), australski premijer od lani, koji je inače rođen u Velikoj Britaniji.

Australski Hrvati, kako je i bilo najavljeno, prosvjedovali su protiv nedavnog dolaska premijera Zorana Milanovića u Australiju.

LIKE za australskog premijera!

Za razliku od Sydneya u Melbourneu je Milanović morao proći na dva metra od pedesetak prosvjednika i u dolasku i odlasku te je vidio poruke prosvjednika slične onim Sydneyskim, a čuo mnoge povike, među kojima i više puta ” Za dom spremni!” i “Udbo-mafija”.

Prosvjednici su imali transparente na kojima je pisalo “Nisi dobrodošao”, “Milanović-Titov lutak”, “Odlazi kući” i sl.

Milanovića su bojkotirali hrvatski klubovi u Australiji.

Hrvatski premijer Zoran Milanović sastao se u ožujku u Canberri s australskim kolegom Tonyjem Abbottom s kojim je, osim o bilateralnim odnosima, razgovarao i o ukrajinskoj krizi.

Izvor: bokacropress.net, narod.hr