atj lučko

Antiteroristička jedinica Lučko (ATJ) danas je obilježila 24. obljetnicu osnutka. Na svečanosti je istaknuto kako je ta elitna policijska postrojba bila prva oružana sila kada se stvarala hrvatska država, nije bilo ni jedne velike operacije u Domovinskom ratu u kojoj nije sudjelovala, a danas je sastavni dio Europske asocijacije specijalnih policijskih postrojba, donosi HRT.

Na prigodnoj svečanosti u bazi ATJ Lučko, Mladen Grgić, predsjednik Udruge “Uzdanica 90.” koja okuplja bivše pripadnike te postrojbe, podsjetio je da je na tom mjestu na današnji dan 1990. prvi put postrojena postrojba, koja je položila sve ratne ispite. Podsjetio je da je u svim operacijama Domovinskog rata ATJ Lučko odradio najteže zadaće.

Postavio je i javno pitanje zar žrtva poginulih pripadnika ATJ Lučko i njihovih suboraca kao i svih hrvatskih branitelja nisu dovoljan poziv i pokazatelj onima koji vode ovu društvo i državu kako se živi za drugoga, bori i služi drugome i domovini.

Glavni ravnatelj policije Vlado Dominić rekao je kako se i nakon 24 godine nakon osnivanja ATJ Lučko ne može zaboraviti žrtva njihovih kolega u Domovinskom ratu. Naglasio je kako je povijesna činjenica da je u tadašnjem okružju političke neizvjesnosti, kada se stvarala hrvatska država, ATJ Lučko bio najvažnija oružana formacija u zemlji.

Za više ovakvih članaka – klikni LIKE!

“ATJ Lučko i u novom kontekstu uzorno djeluje i pridonosi profesionalnom zadovoljstvu svih nas”, kazao je glavni ravnatelj policije Dominić.

Dominić je istaknuo i doprinos pripadnika specijalne policije u spašavanju i saniranju štete tijekom nedavnih poplava u Hrvatskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini.

Na današnjoj svečanosti služena je sveta misa za poginule pripadnike ATJ Lučko te su položeni vijenci i zapaljene svijeće na spomen-obilježju za poginule pripadnike postrojbe.

Nakon toga održan je tehničko-taktički zbor i prikaz vještina pripadnika ATJ Lučko.