antifašisti marš zagreb

40-ak zarobljenika prošlosti, tzv. antifašističkih aktivista, okupilo se na Antifašističkom maršu povodom Dana pobjede nad fašizmom, 9. svibnja, koji je Europska unija proglasila Danom Europe. Slični marševi su se održali i u Mariboru, Sarajevu, Beogradu i Ljubljani.

Sudionici marša su se okupili na Trgu žrtava fašizma s kojeg su krenuli u antifašistički marš središtem Zagreba. No, marš je doživio totalni debakl pošto se i tih par desetaka sudionika marša potpuno osulo i izgubilo za vrijeme “marširanja” centrom Zagreba.

Sami marš centrom Zagreba bio je totalna smijurija, što i ne iznenađuje s obzirom na sadržaj i povod održavanja marša. Uz povike “anti-anti fašisti”, hodali su gradom i pozivali građane da im se pridruže, povremeno se zaustavljali i držali govore. Naravno, građani im se nisu pridruživali, već su ih promatrali s čuđenjem, a neki su i negodovali.

Klikni LIKE ako si protiv “crvenog fašizma”!

Ispred Hrvatskog narodnog kazališta na Trgu maršala Tita istaknuli su da će se taj trg zauvijek tako zvati te nastavili marš do Zrinjevca. Nezadovoljni zbog toga što im policija nije dopuštala da hodaju ulicom, pokušali su građanskim neposluhom kratko blokirati promet, no brzo su od toga odustali.

Sve u svemu, jučerašnji Antifašistički marš pokazao je da među Hrvatima i nema previše zarobljenika prošlosti koji su mentalno zarobljeni “u šumama i gorama”. Njihovu brojku možemo svesti na statističku pogrešku. Također, koliko ih malo ima, toliko su slabo i organizirani, s obzirom na to da je do kraja marša ostali svega par sudionika.

Autor: Sloboda.hr
Foto: Facebook