Četiri godine nakon pokretanja svoje destruktivne migrantske politike “otvorenih vrata”, njemačka kancelarka Angela Merkel ponovno je bila prisiljena pravdati i braniti tu politiku kada se obratila svojim pristalicama u Brandenburgu, prenosi Sputnik News.

Merkel je izjavila kako je njena migracijska politika bila odgovor Njemačke na izvanrednu situaciju nastalu građanskim ratom u Siriji i bujnom terorističkom prijetnjom ISIS-a na Bliskom istoku.

Revolucionirani kancelarka je tvrdila da nikada nije bilo pogrešno uzeti ljude, već su ranije napravljene pogreške, jer europske zemlje nisu uspjele riješiti izbjegličku krizu u tako nestabilnim državama kao što su Libanon ili Jordan, dodajući: “Zato je naša lekcija: lokalna pomoć ”.

Politika “otvorenih vrata” odavno je bila izvor nesloge, kako unutar Njemačke tako i među mnogim njezinim partnerima iz EU.
Prošle godine, prosvjednici koji su se protivili izbjegličkoj politici Angele Merkel izašli su na ulice u brojnim gradovima, potaknuti nasilnim radnjama, uključujući silovanje bandi i ubojstva, koje su počinili migranti.

Iako su mnogi Nijemci u početku pokazali potporu za migrantsku politiku otvorenih vrata, kada su se suočili s golemim priljevom, sukobima u izbjegličkim centrima i zaostacima u registracijama, neslaganje je rezultiralo padom potpore Angeli Merkel.

Merkel je stoga odstupila s mjesta predsjednice Kršćanske demokratske unije, najavivši da će na sljedećim izborima odstupiti s mjesta kancelarke.

Izvor: Sloboda.hr/Sputnik News