oliver frljić glavašević zločinac heroj

Kontraverzni, ili bolje rečeno, jadni intendant riječkog Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, Oliver Frljić, neprestano provocira, ali, na žalost za – tuđe novce!

Sada je na pročelje zgrade ovog teatra postavio veliki poster Bojana Glavaševića te na njemu napisao: “Ja ne mrzim” i “Heroj, a ne zločinac”. Kao prvo, privatna je stvar pomoćnika ministra branitelja je li on mrzi ili ne, (što se to većinu tiče?), a drugo on nije nikakav heroj, niti se ikada tako predstavljao!

Riječ je o tome da Frljić mrzi, ali, kako reče Jakov Sedlar, sve što počinje sa slovom “h”, a očito je i činjenica da je nakon lutanja po “regionu” napokon našao sredinu koja ga podupire u svemu što blati Hrvate i Hrvatsku. Sada je ni krivog ni dužnog iskoristio pomoćnika ministra branitelja u želji i cilju da ponovno zavadi Hrvate, jer Glavašević ništa ne predstavlja osim što je sin poznatog oca Siniše Glavaševića, ubijenog 1991. na Ovčari.

Što primjerice nije izložio postere četiri sina ubijenih u Vukovaru pokojne Kate Šoljić, ili oko 200 ubijenih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata s riječkog područja, pa da narod vidi ako ništa drugo koliko je Grad Rijeka dala u borbi za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu? Mogao je tako mirne duše izložiti i poster Danijele Trbović, svoje bivše djevojke, po kojoj je i najpoznatiji. Što nije izložio svoju facu, a ispod napisao: “Ja mrzim” i “Zločinac, a ne heroj”. To bi bila ako ništa drugo istina, kad se već želi toliko afirmirati, ali na žalost, ne putem predstava koje su prosječne, preskupe, pa i na određeni način diletantske, već s ovakvim primitivnim štosovima. Neka si “Štrljo”, kako ga zovu, kupi zgradu kazališta, neka sam plati glupe i primitivne postere i neka onda radi što hoće. Ali, on uzima novce od poreznih obveznika i od njih pravi glupane. U tome je problem.

Čudi nas da veliki broj riječkih, časnih i poštenih hrvatskih branitelja i stradalnika gotovo šute na Frljićeve sramote, pa ispada da je Rijeka i dalje neka umjetnička provincija, komunistička sredina, samo i isključivo radi jednog diletanta, kojem inače, slažemo se, ne treba pridavati znatniju pažnju, ali mu ne treba ni dozvoljavati da gazi po Hrvatima i Hrvatskoj.

Vjerojatno će sada postaviti na scenu i predstavu o ratnom zločincu Vojislavu Šešelju, a to će sve platiti Ministarstvo kulture i Grad Rijeka, jer ovaj sitni provokator jedino na taj način može dobiti neki unosniji angažman u Srbiji, gdje je – Heroj, a ne zločinac!

Ako mu sve ovo nije jasno što smo napisali, onda mu treba reći i ovo: Goni se i ostani tamo!

Dosta si piškio po Hrvatskoj, Hrvatima i hrvatskim braniteljima!

Mladen Pavković