josipovic_v

Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočio je polovicom listopada prošle godine u Opatiji koncertnoj promociji albuma Solo-tutti proslavljene pijanistice Ide Gamulin, na čijem se albumu nalazi i njegova skladba Jubilus. Samo po sebi u tome nema ništa sporno, da se tako ne zove i tvrtka čija je direktorica u bijegu zbog optužbi za prijevaru, što aktualnog predsjednika stavlja usred nove afere.

Pojašnjavajući odnose između ZAMP-a i Vojkovićevog Emporiusa, Gordan Malić je u emisiji “Bujica” na Osječkoj TV naveo da je zagrebačka tvrtka Jubilus, čija je direktorica Melita Bašić, bila prethodnica Vojkovićeve tvrtke, dobila ime po skladbi čiji je autor aktualni predsjednik Republike.

“Međutim, anonimna je poduzetkinja zbog niza prijevara pala u policijskoj raciji 2001. i to s tvrtkom koja nosi isto ime kao i skladba Ive Josipovića koju izvodi Ida Gamulin”, naveo je Malić, istaknuvši da je riječ o tvrtki koja je bila planirana za poslove sa ZAMP-om koje danas obavlja Vojkovićev Emporius.

Malić je također naveo da u pravno-formalnom smislu predsjednik Republike nema ništa s tom tvrtkom, navodeći istodobno nekoliko zanimljivih detalja.

“Josipović naime u pravno-formalnom smislu nema ništa s tom tvrtkom, osim što je on tamo često dolazio i u tapeciranoj se sobi susretao s Melitom Bašić, i što se tvrtka zvala Jubilus, kako se zove i njegova najpoznatija klavirska minijatura”, kazao je Malić, istaknuvši da je to možda sasvim slučajno.

“Ipak, direktorica tvrtke koja je očito zamišljena kao pljačkaška radionica, i čija je direktorica pred tjeralicom završila u Africi se zove po klavirskoj kompoziciji čiji je autor aktualni predsjednik Republike”, istaknuo je Malić.

Istaknuo je i Josipovićevu ulogu u ZAMP-u i njegove prijateljsko-poslovne odnose s Markom Vojkovićem.

“Predsjednik Josipović je stručnjak koji se svoj imetak stekao različitim oblicima pravne kombinatorike. Njemu se ne može osporiti da je u Hrvatskoj rodonačelnik pravne zaštite autorskih prava. To što su se tom zaštitom mnogi njegovi prijatelji obogatili, što su prijatelji njegovih prijatelja novcem ZAMP-a kanaliziranim u privatne tvrtke postali milijunaši, pitanje je kojim su se hrvatski mediji trebali baviti pa bi na taj način došli i do porijekla imovine predsjednik Republike koja nije mala”, zaključio je Malić.

Autor: F.Č./hrsvijet.net
Foto: Ivo Josipović Facebook