facebook-trazenje

Nije rijetkost danas vidjeti kako kršćani javno putem društvenih mreža prozivaju i blate druge zbog njihovih grešnih djela. Što bi kršćani trebali prestati činiti na društvenim mrežama? Evo što kaže bloger Jarrid Wilson:

1. Javno prozivati ljude zbog njihovih grijeha i pogrešaka.

Kršćani već imaju loš ugled u svijetu, a posljednja stvar koju trebaju činiti je nekoga prozivati i osuđivati putem Twittera ili Facebooka. Ako je nešto jako bitno i želite osobu upozoriti bolje je istu nazvati telefonom ili poslati privatnu poruku, nego je javno osuditi putem društvenih mreža.

2. Pokušavati pojasniti neko teološko učenje u 140 znakova ili manje.

Teologija nije disciplina kojoj se može pristupiti s pola srca ili djelomično objasniti. Uzmite si vremena za pisanje bloga. Nemojte pokušati manipulirati s biblijskim doktrinama da stane u obliku 140 znakova ili manje. Prema Božjoj Riječi nikada ne smijemo postupati olako i s nepoštovanjem.

3. Ulaziti u konflikte na Facebooku ili Twitteru.

Nitko ne želi vidjeti vašu raspravljačku dramu koja će se pojaviti na njihovom newsfeedu. Posljednje što netko želi vidjeti kršćanina koji se raspravlja s nekim iza sigurnosti ekrana računala. To nije vrijedno vašeg vremena, niti bilo tko drugi želi to gledati.

Izvor: Samopismo.net