20140460tk.budimir

Josip Budimir (HDZ), 26-godišnji student ekonomije, novi je gradonačelnik Kutjeva, odlučili su danas birači u tom gradu u drugom krugu izvanrednih izbora za kutjevačkoga gradonačelnika. Za njegova zamjenika izabran je Ivica Malnar (HDZ).

Na području grada Kutjeva registrirano je 5479 birača, a na današnje izbore izašlo ih je 55 posto.

Za osvajanje mandata petoga kutjevačkoga gradonačelnika Budimiru su, prema prvim neslužbenim rezultatima, bila dovoljna 1504 glasa, što je samo 27 glasova više od njegova protukandidata i dosadašnjeg gradonačelnikaIvice Nikolića (SDP-HSU).

Vjerovao sam u pobjedu. Od ponedjeljka u Kutjevu počinje novo vrijeme s novim ljudima. Slijedi snimanje situacije i okretanje projektima u gospodarstvu i turizmu, poručio je Budimir nakon objave prvih neslužbenih izbornih rezultata.

Najavio je da će imati i potporu Gradskog vijeća. Naime, još uoči drugog kruga izbora za gradonačelnika potvrđeno je okupljanje vijećnika izabranih na pet lista (HDZ, Nezavisna lista Željke Antunović, HSP i HSS).

Uz čestitke protukandidatu i izbornom pobjedniku, Ivica Nikolić (SDP-HSU) najavio je da će HDZ-ov gradonačelnik imati konstruktivnu oporbu koja očekuje usmjerenost gradske politike na projekte EU-a.

Prije dva tjedna, u prvom krugu izbora, građani Kutjeva izabrali su novi saziv Gradskog vijeća. Od 15 mjesta, koalicija SDP-HSU ima pet, HDZ četiri i HDSSB tri mjesta, a po jedno mjesto imaju Nezavisna lista Željke Antunović, HSP i HSS.

Autor: Sloboda.hr/HRT
Foto: HDZ