snijeg, uskrs, vrijeme

Već su se jutros stanovnici unutrašnjosti probudili uz kišu, a ostatak dana donosi nam još promjenjivog vremena. Ne spremajte kišobrane, jer se osim kiše očekuju pljuskovi s grmljavinom.

Na srednjem i južnom Jadranu veći dio dana bit će uglavnom suho i djelomice sunčanu, javlja DHMZ.

Vjetar većinom slab sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu će puhati slabo i umjereno jugo, a krajem dana na sjevernom dijelu bura.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 14 do 18, a u Dalmaciji od 19 do 23 °C.

Za Uskrs nas očekuje promjenljivo oblačno s kratkim sunčanim razdobljima. U Dalmaciji će biti kišovito, a potkraj dana se uz osjetno zahladnjenje, u Gorskom Kotaru očekuje susnježica i Snijeg. Ujutro na zapadu ponegdje i magla.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 11, a na Jadranu od 10 do 15 °C. Najviša dnevna uglavnom između 14 i 19 °C, a krajem dana u unutrašnjosti osjetno svježije.

Početkom tjedna i dalje promjenljivo, s novim oborinama. Temperature će nastaviti padati, a osim snijega u Udbini i u Delnicama, susnježice bi moglo biti i u Požegi.

Puhat će povremeno umjeren sjeverni vjetar, na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima, te sjeverozapadnjak, a u utorak prolazno jako i vrlo jako jugo. U dobrom dijelu unutrašnjosti maksimalne vrijednosti u utorak i srijedu bit će ispod 10 Celzijevih stupnjeva.

Izvor: Sloboda.hr/Vecernji.hr