ivan vilibor sinčić ivo josipović

Aktualni predsjednik Ivo Josipović sinoć je na RTL televiziji u Duelu objavio informaciju koja nas je sve šokirala. Rekao je kako je “dokinuo ovrhe nad jedinim stambenim prostorom.”

Budući da to nitko u ovoj državi nije primijetio, osim očito Predsjednika Republike, stranka Ivana Vilibora Sinčića Živi zid na svom je Facebook profilu Josipoviću postavila nekoliko pitanja:

“1) Kada, tko, gdje i kako je dokinuo ovrhe nad jedinim stambenim prostorom – o kojem zakonu se radi, kada je donesen i kada je stupio na snagu? Molimo podijelite s nama sve ove informacije kako bismo ih mogli podijeliti s ljudima kojima prijeti deložacija. Molimo vas da te informacije podijelite s nama i stoga da vas svekolika hrvatska javnost ne bi smatrala lažljivcem, što bi bilo vrlo nezgodno jer ste još uvijek Predsjednik Republike.

2) Jeste li sigurni da se ovo dokidanje ovrha dogodilo baš u ovoj ovdje Republici Hrvatskoj, ili možda postoji još jedna RH negdje?

3) Zna li Orsat Miljenić da ste to ukinuli, i što on veli na to?

4) Je li se to dokidanje dogodilo prije nasilne deložacije samohrane majke Marijane Fel i njezine troje maloljetne djece na ulicu ili kasnije? Ako je prije, biste li bili ljubazni posjetiti Maju Fel u Pitomači u sklopu Vaše kampanje, i priopćiti joj da je greškom bačena na ulicu? Možda i pomoći joj da se vrati u svoj dom?

Ovo vas pitamo stoga što javnost ima pravo znati da ih se više ne smije bacati na ulicu, ali i stoga što u samo sljedećih nekoliko dana imamo četiri sprječavanja deložacija, a u idućih mjesec – dva taj se broj penje na preko 50! Ako vi tvrdite da su ovrhe ove vrste dokinute, a one se ipak događaju, morat ćemo zvati fizičara Davora Pavunu da otkrije kakav poremećaj se dogodio u prostor/vremenu na lokaciji Pantovčak.

Unaprijed zahvaljujemo na odgovoru! Tristo tisuća puta hvala!”

Na Facebook stranici Živog zida prikazan je i “očajnički potez” Ive Josipovića koji, povodeći se za programom Živog Zida, pokušava očajnički privući glasače:

ivo josipović ivan vilibor sinčić živi zid