sdp partija bernardić govor tito partijaFoto: fah

Socijaldemokratska partija (SDP) jučer je izabrala svog novog predsjednika. Nakon 91% obrađenih biračkih mjesta, Partija je objavila kako je novi njihov predsjednik Davor Bernardić koji je osvojio 64,54%, dok je njegov protivnik Ranko Ostojić osvojio 35,46% glasova.

Bernardić je na objavu rezultata došao u društvu protukandidata Ranka Ostojića i dosadašnjeg predsjednika Zorana Milanovića koji je pozvao članove da pomognu Bernardiću.

“Davor je novi predsjednik dajte mu podršku i neka bude iskrena. Pred vama su veliki izazovi. SDP je stranka koja će promicati hrvatske interese i opće ljudske interese – jednakost, slobodu i solidarnost”, rekao je bivši šef Partije Zoran Milanović.

Nakon Milanovića, članovima Partije se obratio i poraženi Ranko Ostojić:

“Čestitam SDP-u, čestitam Davoru. Ja nisam odustajao, neće ni on. Želim se zahvaliti svima vama koji ste izašli na izbore. Siguran sam da jedan član-jedan glas treba biti novi iskorak. Danas je sto posto dobio SDP. Hvala svima koji su dali glas, kako Beri tako i meni. Ja ću mu sa svoje strane dati punu podršku, svako treba podržati ono što su članovi odabrali”, rekao je Ostojić.

Nakon Ostojića, članovima Partije se obratio i njihov novi šef Davor Bernardić koji je odmah na početku pristutne pozdravio s “Drugarice i drugovi!”, nakon čega je dobio ovacije.

“Hvala Milanoviću na dosadašnjem vođenju SDP-a, hvala mu na svemu dobrome što je napravio. Hvala ljudima koji su me podržavali svih ovih godina u vremenima u kojima mi je bilo najteže.

Drugarice i drugovi, hvala vam od srca. SDP je pokazao da se može mijenjati. Od sutra krećemo graditi dobro društvo, društvo jednakih mogućnosti u kojem brinemo za radnike i umirovljenike. Brinemo i o onima koji rade u kreativnim industrijama, koji imaju velike ambicije.

Uvijek smo za zaštitu radnika, ljudi koji žive od svoga rada. Javno zdravstvo mora biti pod jednakim uvjetima dostupno svima, taj sustav moramo očuvati. Dobro društvo znači kvalitetno obrazovanje.

Temelj dobrog društva je sloboda. Hrvatska je ujedinjenja u Domovinskom ratu na temeljima antifašizma. Dvaput je SDP čupao Hrvatsku iz recesije u koju nas je uveo HDZ. Hrvatsku koja je uspješna vodit će SDP nakon sljedećih izbora, bili oni prijevremeni ili redovni”, rekao je Bernardić.

Klikni LIKE ako smatraš da bi veličanje komunističkog režima trebalo biti kazneno djelo!

Nakon njegovog govora slijedile su zastrašujuće scene gdje su članovi Partije svom novom šefu skandirali “Tito, partija, omladina, akcija!”, slaveći ratnog zločinca masovnog i masovnog ubojicu Josipa Broza Tita i njegovu Komunističku partiju koji su iza svoje vladavine ostavili stotine tisuća žrtava, masovne koncentracijske logore smrti, na desetke tisuća političkih zatorenika, glad i progonstvo.


Izvor: Sloboda.hr