marijana mirt đuro glogoški prosvjed branitelji savska 66

Dio medija ‘izvukao’ je stari intervju Đure Glogoškog. Kako to da nikome nije zasmetala tvrdnja Marijane Mirt, dok mnogi glasno likuju osporavajući danas zbog tih Đurinih izjava braniteljski prosvjed?

Šator branitelja prosvjednika mjesecima je smješten pred Ministarstvom branitelja u zagrebačkoj Savskoj ulici. Sresti se ondje mogu razna ogorčena, i obespravljena lica od kojih svako ima neku svoju tešku i bolnu priču, koja se opet može svesti pod zajednički nazivnik te nazvati obespravljenošću. Očaj je hrvatske branitelje i stopostotne ratne vojne invalide natjerao da izađu na ulicu, da progovore o onome što ih muči, boreći se za svoja prava. I u tome ne bi trebalo biti ništa sporno, ta demokratska smo i europska zemlja u kojoj glasno protestiraju mnogi borci za svoja prava. Od onih koji se bore za prava manjina, do onih koji se bore za prava istospolnih zajednica. Tim i takvima borba je dozvoljena. Ona se u Lijepoj našoj naziva bitkom za toleranciju. No, branitelji su kroz svoju borbu uspjeli polučiti gnjev političkih elita i njima sklonih medija kojima borba za prava branitelja koji su se za Hrvatsku borili ne odgovara stoga što ugrožava njihove dobro podmazane stražnjice. Suludo, ali odavno je konstatirano da je Hrvatska mala država, velikih apsurda. Na branitelje prosvjednike aktualna vlast dizala je medijsku hajku, a kako bi njihovu bitku obezvrijedili i omalovažili vezivalo ih se uz HDZ te prozvalo šatorašima. Tu tezu branitelji mjesecima demantiraju. A najglasniji među njima, predstavnik braniteljskih prosvjeda Đuro Glogoški u više je navrata naglašavao da su u Savskoj radi branitelja, a ne radi politike.

>>> EKSKLUZIVNO: Organizatorica prosvjeda protiv branitelja fotografirala se s četničkom kokardom na čelu i slikom Draže Mihajlovića?!

Međutim, svaka njegova tvrdnja u dijelu medija dočekivana je na nož, te praćena s dozom cinizma. I nisu se predstavnici hrvatske politike susprezali od ničega. Otišli su toliko daleko da su hrvatskom ratnom vojnom invalidu ‘izvukli’ primanja te ih podastrli javnosti, zaboravljajući pri tome da je riječ o čovjeku koji sjedi u invalidskim kolicima. Kada to nije upalilo, medijski divovi, instruirani politikom zagrebali su po prošlim vremenima. Izvučene su stare izjave predstavnika branitelja prosvjednika izrečene za zaboravljeni Feral, glasilo hrvatske ljevice i medij kojega dio hrvatskoga naroda naprosto pokušava potisnuti daleko iz svojeg sjećanja. I što je to Đuro rekao feralovcima? Govorio je, očito o svemu i svačemu. Ogorčen, onda baš kao i danas. Među ostalim dotakao se prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana tvrdeći da je on priča za sebe. “Gledam neku večer na televiziji, kažu Amerikanci da hrvatsku državu vodi komunistički general. Znate, vuk dlaku mijenja”, kazivao je navodno nekoć Glogoški. Kada je već te ’95-te tako skeptično govorio o pokojonom Tuđmanu, simbolu HDZ-a ima li onda smisla danas njegovo ime i braniteljske prosvjede vezivati uz tu stranku? Pada li ovom Đurinom izjavom u vodu teza medija koji su prosvjede vezali uz politiku? Ima li smisla prozivati Glogoškog zato što je nekoć kritizirao Glavaša? Tko kaže da je promijenio mišljenje? Možda je čovjek tek pristojan?A u ostalom što i da jest promijenio mišljenje? Nismo li svjedočili poplavi političara pokajnika? Političara koji olako mijenjaju dresove? Zar se onda Đuro Glogoški ne smije predomisliti? I zbog čega su se mediji uhvatili baš Đure? Pa nije bilo potrebe grebati daleko u prošlost jedne od organizatorica antiprosvjeda Marijane Mirt, koja je nedavno na svojem Facebook profilu napisala:

marijana mirt đuro glogoški prosvjed branitelji savska 66

-JE*O VAM BOG MATER USTAŠKU! Da bar izgubite svaku utakmicu! Govna su trebala odbiti igrati na prvo skandiranje ZA DOM! Đubrad i oni i organizator – je*o mu Thopson mater! (zajedno sa Glavašem!) – a posebno govna kukavna koji tu znaju urlati ali boriti se za budućnost zemlje neznaju… Da, da ne zaboravim i onu Nato kur*icu Kolindu! Je*o bog mater i tebi! AMEN!!!!

Klikni LIKE ako smatrate da ovakvi NEMAJU PRAVO prosvjedovati protiv hrvatskih branitelja!

Ispovjedila je, očito Mirt sve što misli na svojem profilu, ali to za predstavnike dijela medija i hrvatske politike nije problem. Problem je stara ispovijest Đure Glogoškog, hrvatskog branitelja koji je tada, baš kao i sada rekao što ga muči.

Uopće, koliko je vjerodostojno bilo što o čemu je svojedobno pisao Feral?

Kada već brišemo prašinu s imena ovog medija treba podsjetiti da je riječ o Sorosevom glasilu u Hrvatskoj. On ga je financirao, a kada se kasica srezala novina je prestala postojati. Na sreću, reći će neki svjedoci toga vremena. Jer možda se i može povjerovati da je hrvatski branitelj te 95-te progovorio za Sorosev Feral, iznoseći svoje probleme. Međutim, isto tako treba znati da je to medij u kojem su pera brusili ratni profiteri, kolekcionari stanova, sumnjivi lovci na žene svojih prijatelja, ali i mnogi drugi koje je Mesić tapšao po ramenu. Ali koliko se uopće može vjerovati u sve što je Feral pisao kada je u laži uhvaćen preko nekoliko puta? Riječ je o novini koja je godinama Vicu Vukojevića proglašavala silovateljem. Nakon što se saznalo da ne govore istinu, čovjeku se nitko nije ispričao. Isti taj Feral ne tako davne 1997. godine izmislio je ispovijest Mire Bajramovića. O da, bijaše to veliki intervju rađen puna četiri dana. Navodno ga je izmislio novinar i urednik Novosti, glasila srpske nacionalne manjine u Lijepoj našoj. Novosti su medij koji na naslovnicama kolje hrvatske branitelje, a koji se pak financira iz državnog proračuna. Godinama poslije, upravo je naš portal doznao da je Feral krivotvorio Bajramovićevu ispovijest. Postoji li mogućnost da su istu stvar napravili i sa ispovijesti Đure Glogoškoga s kojom danas mašu pokušavajući preko njegovih pleća osporiti bitku svih branitelja u Savskoj?

Autor: I.Delic/Dnevno.hr

>>> KRAH MILANOVIĆEVIH PLAĆENIKA: Svega 20-ak anti-prosvjednika naspram 5 tisuća branitelja