milorad pupovac dnevnik nova tv

Ponovno su se „svi“ raspisali o Srbinu po zanimanju – Miloradu Pupovcu. Razlog tome je njegova reakcija i podržavanje srbijanskog ministra Aleksandra Vulina u pljuvanju i bljuvanju u svezi odluke vukovarskog Gradskog vijeća o skidanju dvojezičnih natpisa  na gradskim ustanovama, institucijama, trgovima i ulicama. Naime, Pupovac i njegovi sateliti neprestano se bore i zalažu za pravdu i pravicu, ali isključivo za onu koja ide njima u prilog. Sve ostalo je za njih vraćanje u prošlost, ali ne onu iz 1991., već  iz 1941.! Prozirno da prozirnije ne može biti.

Nakon odluke da se maknu ćirilične ploče koje su stigle u Vukovar još sa srbijanskim tenkovima, koji su te 1991. ispraćeni s cvijećem iz Beograda i koji su posve razorili sve što se u Vukovaru kretalo, a poglavito ono što je „stajalo na mjestu“, kao primjerice ratna vukovarska bolnica, katolička crkva, škole, gospodarski objekti, obiteljske kuće i drugo, većina hrvatskih medija ponovno je utrčala u susret Pupovcu i koga drugoga nego njega pitala za mišljenje o tom „sramnom“ činu vukovarskog Gradskog vijeća. A Srbin po zanimanju, koji odlično zarađuje na hrvatskoj muci, uvijek se, pa i sada rado odazvao svjetlima reflektora. Po medijskim nastupima jedino bi mu mogla pozavidjeti Severina, jer samo Pupovac dobiva medijsku i inu pozornost isto kao i ova dama, koja si valjda „reže žile“ ako nije jedan dan u medijima.

Sada je „popularni Pupi“ opet gostovao i u Dnevniku Nove TV. Zvali su ga da im ON kaže svoje mišljenje o skidanju ćiriličnih ploča, a taj lukav, bezobrazan i podmukao kakav već jeste, iskoristio je darovane minute da još jednom podsjeti hrvatski narod da su oni „ustaše i fašisti“. O Vukovaru i 1991. godini, srpskoj agresiji, o desetinama tisuća mrtvih, ranjenih, protjeranih i ozlijeđenih Hrvata, profesor se ne izjašnjava, odnosno „zna“ da su tada Hrvati bili „agresori“, a ne žrtve. To je sramotna priča koju nam Pupovac prodaje već godinama. Toliko je vješt u prodavanju magle da ne bi bilo nikakvo čuda da sutra čujemo da je uspio i Eskimima prodati – snijeg.

No, nas sve više ipak smeta što nakon svakog pojavljivanja ovog Srbina po zanimanju, poglavito na malim ekranima, čak i urednici i novinari koji ga zovu u svoje emisije, kasnije se tobože  žale kako se „Pupi“ nije držao teme, već je, primjerice, umjesto o Vukovaru i ćiriličnim pločama „pjevao“ o ustašama, fašizmu, 1945-toj ili o Hrvatima koji su klali u Jasenovcu i drugim ustaškim logorima.

Pa, što drugo od njega očekuju oni koji „imaju čast“ pred kamerama razgovarati s ovim srbijanskim politikantom? Iz kojih razloga i po čijem zadatku mediji jedino, ali jedino, kad je u pitanju srpska nacionalna manjina u Hrvatskoj, zovu Pupovca? Zar u Hrvatskoj nema ni jednog, ali baš ni jednog Srbina, koji bi u ime svoje manjine mogao reći neke pametne rečenice, umjesto da svaki puta slušamo Pupovčeve gluposti? Tim više što se već i od samih Srba u Hrvatskoj čuje: “maknite ga, zagađuje nam život!”

Pored toga, ne znamo jeste li primijetili da za Pupovcem svako malo nakon što se vrati iz Beograda, gdje prima upute i zadatke, većina hrvatskih medija kao da „poludi“. „Svi“ žele njegove izjave, iako znaju da tog čovjeka danas podržava nešto malo više ljudi nego što ima članova obitelji!

Stoga, poručujemo pojedinim medijima da nam je dosta i previše jedne Severine svaki dan u novinama i malim ekranima te da ne možemo više slušati i gledati „Milojka“ kako nam svaki dan laže, maže, falsificira i priča bajke.

Njegovo mišljenje ne zanima ni Srbe koji su Hrvatsku prihvatili kao svoju domovinu, a kamoli Hrvate koji su ginuli i dali krv da bi i ovakav čovjek nama danas solio pamet!

Kad ste ga uostalom vidjeli da nosi hrvatski grb ili hrvatsku zastavu?

Jedino ste čuli i čitali da ga hrvatski porezni obveznici enormno plaćaju. Za što?

Autor: Mladen Pavković