ministar pravosuđa orsat miljenić dane milobar

Na internetu je osvanula snimka na kojoj Dane Milobara, trener u Judo klubu Judokan iz Požege od ministra pravosuđa Orsata Miljenića traži da mu zaposli kćer Katarinu Milobaru Skeledžić, inače članicu SDP-a. Snimka se ubrzo proširila po društvenim mrežama i portalima.

Na snimci se vidi kako Orsat Miljenić savjetuje Milobaru da mu se kćer javi na natječaj za pravosudne policajce koji će se raspisati u lipnju, a zaposlenje bi trebala dobiti u rujnu te da će on kontaktirati svog kolegu ministra uprave Arsena Bauka “da to pogura”.

Kako se čuje na video snimci, Miljenić u jednom trenutku govori kako se nada da će oglasi biti do lipnja te kaže Milobari da prati oglase. “Ronko ju je obećao zaposliti jednom davno, ali nikad ništa”, govori mu Milobara.

“Ovako je, 150 pravosudnih policajaca ćemo trebati na jesen…”, govori Miljenić treneru i dodaje: “Meni će biti najlakše ovu pravosudnu policiju”.

“Jako bih vam bio zahvalan na tome. To sad samo da upadne unutra, a onda poslije neka bude razmještena bilo gdje”, odgovara Milobara. “Ajde, ajde, pogurat ću malo”, govori mu Miljenić.

“Ne znam kako se zove čovjek s kojim sam razgovarao. Znam ga iz viđenja i znam da je trener judo kluba iz Požege. Budući da moj sin trenira judo, idem na sva natjecanja i na njima srećem toga gospodina kao i stotine drugih ljudi s kojima se pozdravim i razmjenim pokoju riječ. Razgovor koji je snimljen vodili smo u Dugavama, prilikom zadnjeg natjecanja prošle subote”, pravdao se ministar Miljenić Jutarnjem listu napominjući kako nikada nije nikoga zaposlio preko veze, a to što je netko član SDP-a također mu ništa ne znači jer ni on nije član te stranke.

Izvor: Sloboda.hr/Bujica/Jutarnji