austrija imigranti sebastian kurtz

Otkako je postao austrijski ministar Europe, integracija i vanjskih poslova, Sebastian Kurz, prolazi ‘vatreno krštenje’.

Ovaj najmlađi šef diplomacije u povijesti Republike Austrije i Europske unije pokazao se kao političar bez dlake na jeziku okrenut budućnosti, mediji ga opisuju kao zvijezdu u usponu austrijske Narodne stranke i ministra koji zagovara integraciju stranaca u Austriji, ali pod uvjetom da njihova djeca nauče njemački jezik, piše nedjeljni Večernji list za koji je Kurz dao veliki intervju.

Sebastian Kurz organizirao je i besplatne tečajeve njemačkog jezika za muslimanske vjerske službenike u Austriji.

Jedan je od najpopularnijih političara u Austriji čije se snalaženje na diplomatskom terenu cijeni među građanima te države.

Mladi Sebastian Hrvatsku smatra pouzdanim austrijskim partnerom i prijateljem te važnim čimbenikom stabilnosti i prosperiteta u regiji, prenosi dnevni list u Hrvatskoj.

“Izabrao sam Hrvatsku kao cilj svog prvog inozemnog putovanja jer nas veže snažno prijateljstvo. Htio sam odaslati signal EU da je Hrvatska za Austriju vrlo važan partner”, kazao je Kurz za Večernji list.

Kao najvažniji temelj buduće suradnje Hrvatske i Austrije, Kurz vidi jačanje gospodarskih odnosa.

“Treba istaknuti da austrijske tvrtke mogu biti partneri Hrvatske na njezinu putu ka uspjehu”, kazao je Kurz.

Pitanje izbjegličke krize Kurz rješavao bi jačanjem vanjskih granica EU i zaštitom istih.

“Istodobno moramo pružiti mnogo veću humanitarnu pomoć kako bi što je moguće manje ljudi moralo bježati u Europu”, zaključio je Kurz.