Zagrebačka policija uhitila je nakon šestodnevne intenzivne potrage 41-godišnjaka za kojeg su otprije sumnjali da je počinio čitav niz kaznenih djela zbog kojeg je dobio naziv ‘fantom’.

Potraga za ‘fantomom’ pokrenuta je nakon što se nepoznati muškarac u više navrata popeo na balkon stana 25-godišnjakinje na Črnomercu odakle ju je snimao mobitelom, nakon čega bi pobjegao biciklom. Snimana djevojka je ‘fantoma’ vidjela dva puta, dok su joj susjedi potvrdili da je to radio i češće, kažu u policiji.

Tijekom kriminalističkog istraživanja i operativnim radom policija je došla do saznanja da bi mogući počinitelj mogao biti 41-godišnjak za kojega su od ranije znali da bi mogao pružati otpor uhićenju i pribjeći nasilju.

Dok su tragali za ‘fantomom’ i njegovim biciklom, policajci su u ponedjeljak, 19. prosinca u jednom haustoru u Frankopanskoj ulici uočili sumnjivi bicikl, ali i muškarca koji je, vidjevši policajce, ustuknuo i zatvorio vrata odajući time dojam bijega.

Iako su uskoro utvrdili da se ne radi o ‘fantomu’ za kojim tragaju, muškarac nije želio odgovarati na pitanja o sumnjivom biciklu. Potraga za ‘fantomom’ se nastavila i u utorak, 20. prosinca kada je i uhićen na raskrižju Ilice i Frankopanske, ističe policija.

Dvaput provalio u isti stan

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je uhićeni 41-godišnjak u veljači provalio u stan na Trgu Francuske Republike na čijim vratima se nalazio policijski pečat postavljen nakon smrti vlasnice stana.

Nakon što su policajci ponovno postavili službeni pečat, sumnja se da ga je 41-godišnjak ponovno uklonio i nasilno ušao u stan u kojem je boravio. Utvrđeno je i da je početkom prosinca provalio u stan u Ilici gdje je ukrao mobitel, a tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeni su i detalji ‘fantomovih’ nametljivog ponašanja prema 25-godišnjoj djevojci sa Črnomerca.

Prema navodima policije, 41-godišnjak je od srpnja ove godine u više navrata dolazio do njenog stana penjao se na kantu za smeće ispod balkona i svijetlio prema njezinom stanu, a u nekoliko navrata je dolazio u dvorište i gledao kroz prozor čime je dodatno uznemirio i zastrašio djevojku.

Policija ističe da je pretragom ‘fantomovog’ stana pronađen ranije ukradeni mobitel te da je nametljivac po završenom kriminalističkom istraživanju predan pritvorskom nadzorniku, dok će posebno izvješće biti dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Izvor: Sloboda.hr/Hina

foto: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu