za dom spremni

U zadnje vrijeme svjedoci smo sustavne marginalizacije i etiketiranja hrvatskih branitelja, navijača, igrača, ali i sasvim običnih, normalnih ljudi koji samo misle svojom glavom i ne dopuštaju da se pljuje po njihovim obiteljima, domovini i povijesti. Najčešće se na svaki spomen nečega “hrvatskog”, dižu razne udruge “ugroženih” pojedinaca ili skupina, pokušavajući svaki oblik iskazivanja domoljublja prozvati “fašizmom”! Tako je bilo i s našim Josipom Šimunićem, koji zbog tih klateža neće predstavljati Hrvatsku na SP u Brazilu. Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima i skinimo zajedno ljagu s ovog “jednog od ljepših” hrvatskih pozdrava! ZA DOM – SPREMNI!

U nastavku vam donosimo dio teksta iz članka o “Jasenovačkom mitu” dr. Stjepana Razuma koji se tiče ovog starog hrvatskog pozdrava. Svakako ga vrijedi pročitati…

Pročitaj cijeli članak na: >>> Dr. Razum: Nema dokaza za masovne ustaške zločine u Jasenovcu, ali ima za partizanske!

Smatrate li da je “Za Dom spremni” neprihvatljiv pozdrav i jesu li opravdane intervencije policije? Svjedoci smo tomu gotovo svake godine u Čavoglavama, a bilo je slučajeva i u drugim hrvatskim gardovima gdje su pojedinci uhićeni zbog ustaških ikonografija ili zbog pozdrava.

Naš se hrvatski narod služi različitim lijepim pozdravima, kršćanskim i domoljubnim. Pozdrav “Za Dom spremni” je jedan od ljepših pozdrava. Kao i drugi narodi, i mi Hrvati riječju dom izražavamo cjelokupni sadržaj obiteljskog života, ali i svenarodnog, domovinskog života.

Biti spreman za dom i domovinu žrtvovati se, boriti se, pa i poginuti, to je ono što se ovim pozdravom izražava. Ako taj pozdrav nekome smeta, onda mu smeta obitelj kao takva, kao i domovina hrvatskoga naroda. Takvi bi očito željeli da nestane hrvatska obitelj i hrvatska domovina.

Klikni LIKE ako si ZA DOM SPREMAN!

No, to što neki politički krugovi u tom pozdravu vide prisjećanje na Nezavisnu Državu Hrvatsku, to je njihov problem, ali kojega bi se morali osloboditi. Zapravo radi se o tome da nam je komunistička ideologija nametnula da svu stvarnost moramo gledati s njezinih stajališta i njezinim naočalama, a to znači da sve ono što nije komunističko, mora nestati, jer navodno je zločinačko, ustaško, nazadno… To je najočitiji primjer komunističke indoktrinacije. Zatiranje tog pozdrava u novije se vrijeme nastoji provoditi i sa stajališta svjetskoga globalizma i multinacionalnih poduzeća i trgovina, kojima nije u interesu da postoje svjesni i rodoljubni narodi i da postoje obitelji, koje su štit i obrana od njihovih manipulacija.

O kad bi svaki Hrvat i Hrvatica rado upotrebljavao taj pozdrav, ili barem po njegovoj poruci živio, tada bi i naše hrvatsko gospodarstvo procvjetalo, jer bismo kupovali i trošili domaće, a ne uvozne proizvode. Ovaj bi pozdrav trebali koristiti nadasve naši hrvatski političari, koji po svojoj političkoj dužnosti moraju promicati dobro hrvatskoga doma i domovine.

Pročitaj cijeli članak na: >>> Dr. Razum: Nema dokaza za masovne ustaške zločine u Jasenovcu, ali ima za partizanske!

U tom bi slučaju gledali što je bolje za Hrvatsku, a ne za Europsku Uniju, tada bi u dvostranim odnosima s recimo Srbijom i Slovenijom gledali što je bolje za Hrvatsku, a ne kako se njima svidjeti. Očito je da živimo u vremenu nenarodnih vlasti, pa se ovaj pozdrav nikako ne uklapa u tu hrvatsku jadnu političku klimu, pa ga se nastoji ukloniti, pozivajući se opet na prošlost.

Piše: Andrea Černivec / Hrvatski list, 9. kolovoza 2012.