dragan vulin hdssb virovitica

Glavni odbor HDSSB-a prihvatio je prijedlog Predsjedništva stranke da stranački kandidat za ministra poljoprivrede u budućoj vladi bude Željko Kraljičak. Predsjednik stranke Vulin novinarima je tu odluku obrazložio stručnošću dr. Kraljička, koji sada obnaša dužnost osječko-baranjskog dožupana.

“Prihvatili smo inicijativu udruga poljoprivrednih proizvođača jer vjerujemo da je Kraljičak trenutno najkompetentnija osoba za taj resor u Hrvatskoj. Zna što treba učiniti, ima konkretne mjere i rješenja za bolju budućnost hrvatske poljoprivrede, a samim time i za Slavoniju. Poljoprivreda mora biti temeljna strateška odrednica razvoja svih pet slavonskih županija”, rekao je Vulin.

Naglasio je kako u hrvatskoj politici do sada ni jedna stranka uoči parlamentarnih izbora nije u javnost izašla s konkretnim imenom za ministarsku funkciju. “Ovim poručujemo da smo spremni preuzeti odgovornost za vođenje Slavonije i Hrvatske. Svim strankama koji imaju u planu sudjelovati u budućoj vladi poručujemo da istaknu svoje kandidate za sve resore, jer smatramo nedopustivim da se tek nakon parlamentarnih izbora trguje ovim časnim i odgovornim funkcijama”, rekao je Vulin.

Dodao je kako HDSSB želi čelne pozicije i u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, pa su tako predloženi i kandidati za čelna mjesta u tom ministarstvu.

“Hrvatska je centralizirana zemlja, najvažnije odluke se donose na nacionalnoj razini i tamo želimo imati glas HDSSB-a, odnosno glas koji će zastupati regiju kako bi proveli nužne reforme za boljitak Slavonije”, rekao je.

Predsjednik Vijeća za nacionalnu, regionalnu i unutarstranačku politiku HDSSB-a Vladimir Šišljagić istkanuo je uspješan rad Osječko-baranjske županije u povlačenju sredstava iz fondova Europske unije. “Sasvim logično je da svoje znanje želimo prenijeti i na državnu razinu”, kazao je Šišljagić.

Na prijedlog Glavnoga odbora u vrijeme stanke zasjedao je Sud časti u prvom stupnju, koji je donio odluku o isključenju Zvonka Ibriksa iz članstva HDSSB-a. Predsjednik Suda časti Dinko Burić takvu je odluku obrazložio kao posljedicu Ibriksova višestrukoga kršenja Statuta HDSSB-a. (Hina)