vrijeme danas djelomice sunčano

Na današnji Praznik rada u većini krajeva očekuje nas djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku, vjetrovito i uglavnom suho. Oblačnije će biti na sjevernom Jadranu i u gorju, povremeno s kišom, češćom poslijepodne. Navečer i u noći povremena kiša očekuje se u većem dijelu Hrvatske. Zapuhat će umjeren, ponegdje i jak jugozapadnjak, na Jadranu i jugo u postupnom jačanju. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 17 i 22, malo niža u gorju te ponegdje na sjevernom Jadranu.

U Zagrebu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, vjetrovito i uglavnom suho. Kiša se na širem području grada očekuje uglavnom krajem dana i u noći. Zapuhat će umjeren do jak jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 18 i 20 °C.

Biometeorološke prilike će biti nepovoljne. Kod meteoropata su mogući bolovi na mjestima ranijih ozljeda, glavobolja i razdražljivost, a pojačane tegobe mogu osjećati i kronični bolesnici. Prema kraju dana doći se do slabljenja negativnog utjecaja, pa će i tegobe malo popustiti.

Izvor: Sloboda.hr/DHMZ