vrdoljak hns hasanbegović

HNS je u utorak predstavio svoje kandidate za prijevremene parlamentarne izbore, koji će se održati 11. rujna, s vrha Ivančice, na granici Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije, koje uz Međimursku čine 3. izbornu jedinicu.

“Danas smo se simbolično okupili na najvišem vrhu našeg sjevera kako bi simbolično nastavili tamo gdje smo stali prije deset mjeseci. Stali jer se od prošlih izbora u Hrvatskoj ništa nije pomaknulo u pozitivnom smjeru. Odavde se vidi najrazvijeniji dio Hrvatske, koji vodi naprijed”, rekao je varaždinski župan i zamjenik predsjednika HNS-a Predrag Štromar, drugi na listi Narodne koalicije u 3. izbornoj jedinici.

Štromar je na prošlim izborima bio na posljednjem, 14. mjestu na listi i izborio ulazak u Sabor na temelju preferencijalnih glasova. Na predstojećim izborima to će sa 14. mjesta pokušati učiniti HNS-ov gradonačelnik Ivanca i bivši potpredsjednik Sabora Milorad Batinić.

“Cilj nam je povećati broj radnih mjesta i prosjek plaća. Cilj je svim našim mladima omogućiti kvalitetno obrazovanje uz jeftini prijevoz za srednjoškolce i besplatne udžbenike za osnovnoškolce”, kazao je Batinić poručivši kako je vrijeme da se završi posao koji je počet u prethodnom mandatu.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak istaknuo je da Hrvatskoj treba vjerodostojnost, stabilnost i rezultat, “ono što sjever Hrvatske ima” te poručio da očekuje bolji rezultat svoje stranke nego na izborima prije osam mjeseci. “Nema bolje ankete od izbora, a na zadnjima smo dobili 100.000 preferencijalnih glasova i 10 mandata”, dodao je Vrdoljak.

Na upit da prokomentira odmak HDZ-a od desnice Vrdoljak je odgovorio da je on samo deklarativan. “Ako Zlatko Hasanbegović bude kandidat na listi HDZ-a, onda je sve što govori Andrej Plenković laž. Ustašoidni tipovi ne mogu biti kandidati ozbiljne konzervativne europske stranke”, rekao je predsjednik HNS-a.

Na pitanje o aferi zbog bonusa članovima Uprave Hrvatskih šuma rekao je kako je to “jedini način da se uskomeša javnost”. “Jeste li čuli od Mostovih ministara što misle napraviti sutra i što je s reformama? Nemaju izbora nego vaditi kvaziafere”, kazao je Vrdoljak.

“Moj je stav da to nije dobro, ali Hrvatska 2020. godine ne ovisi o tome. Želim znati hoće li moje dijete imati besplatan prijevoz, hoće li kurikularnu reformu završiti buduća Vlada ili će je Hasanbegovići, Ilčići, Šustari, Plenkovići i Petrovi zaustaviti. To mi je puno bitnije od mogućnosti isplate bonusa”, rekao je Vrdoljak.

Na listi Narodne koalicije u III. izbornoj jedinici HNS ima šest mjesta. Varaždinski župan Predrag Štromar je drugi, međimurski župan Matija Posavec četvrti, Marija Puh iz Krapine šesta, Božica Makar iz Ludbrega deseta, Bernarda Topolko iz Međimurja 13., a gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić 14.

Izvor: Sloboda.hr/Hina
Foto: fah