nino raspudić, n1

Filozof i publicist Nino Raspudić bio je gost Pressinga sa Amirom Zukićem na bosanskohercegovačkoj inačici N1 televizije.

Nakon što je voditelj na početku emisije Raspudića nazvao “hrvatskim radikalom”, Raspudić je kazao: “Drago mi je da sam u Pressingu, propagandnoj emisiji bošnjačkog unitarizma, koja vrlo manipulativno predstavlja svoje goste”.

“Radikalizam dolazi od latinskog, što znači korijen, dakle radikali su oni koji imaju nekakva korjenita, gruba tvrda, rješenja, koji misle da se može popraviti svijet velikim zahvatima, što je u suprotnosti od onoga što me naučilo životno iskustvo, a to je da mi živimo u složenom društvu, u društvu u kome imamo različite interese. Sebe bih mogao ideološki definirati kao umjerenog konzervativca koji je nesklon bilo kakvim prevelikim društvenim eksperimentima i promjenama ako za njih nema racionalnog objašnjenja. Daleko sam od bilo kakvog radikalizma, a što znači nacionalizam? Nacionalizam nema smisla tamo gdje je napravljena nacionalna država. Nacionalizam mogu podržati samo tamo gdje je nacionalni identitet ugrožen”, istakao je Raspudić za N1.

U nastavku emisije Raspudić je razborito odgovarao na pitanja o stanju u Bosni i Hercegovini, s naglaskom na položaj Hrvata unutar nje.

Cijelu emisiju pogledajte u videu:


Izvor: Sloboda.hr/N1