40dana_za_zivot1

Ispred ulaza u Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice jučer je u 6.30 sati započela inicijativa „40 dana za život“ kojom se molitvom, postom i bdijenjem bori za život nerođene djece. To je po prvi puta da je ova inicijativa pokrenuta u Hrvatskoj. Organizatori inicijative, koja se provodi u europskim i svjetskim gradovima, odredili su upravo korizmeni period od 40 dana za njezino trajanje. Inicijativa je pokrenuta 2004. godine u SAD-u i dosad je provedeno 2786 kampanja u od 50 američkih država te u 20 drugih zemalja.

Zagrebački organizatori istaknuli su kako se do sada u svijetu više od 600.000 ljudi pridružilo zajedničkoj molitvi i postu za okončanje pobačaja. Izvješća su zabilježila 8.245 spašenih života djece, čiji su roditelji planirali pobačaj.

Statistike pokazuju kako je danas u svijetu pobačaj prvotni uzrok smrti. Svake se godine pobaci 42 milijuna djece. Prema podacima do kojih su organizatori došli, u Hrvatskoj taj broj godišnje varira između 10.000 i 13.000. Pridodaju li se tome još ilegalni pobačaji, ta se brojka kreće između 35.000 i 40.000.

Inicijativa „40 dana za život“ djeluje svakim danom 5. ožujka do 13. travnja ispred Kliničkog bolničkog centra “Sestre milosrdnice” (Vinogradska cesta 29, Zagreb) od 6.30 do 18.30 sati.

40dana_za_zivot2

“40 dana za život” ima tri ključna elementa:

1. Molitva i post

Pobačaj muči našu zemlju s konkretnim posljedicama – djeca umiru, majke pate, obitelji se razaraju… No, Bog je providio rješenje: “Ako se ponizi moj narod na koji je prizvano ime moje i pomoli se i potraži lice moje i okani se zlih putova, ja ću ga tada uslišati s neba i oprostiti mu grijeh i izliječit ću mu zemlju” (2 Ljet 7,14). Gospodin nam je rekao da se neki problemi rješavaju samo molitvom i postom (Mk 9,29). Stoga moli i posti u svojoj obitelji, crkvi, zajednici, župi, na poslu…

Život svakog djeteta je važan!

2. Miroljubivo bdijenje

“Gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima” (Mt 18,20). Gospodin želi doći na mjesta boli i tuge, gdje se vrši pobačaj. Budi svojim miroljubivim prisustvom ispred bolnice “Sestre milosrdnice” (od 5. ožujka tijekom nadolazećih 40 dana od 6:30 do 18:30 sati.), u Isusovo ime, posljednji znak ljubavi i milosrđa za majke koje ondje dolaze prekinuti život svoje djece. Prijavi se na: www.40danazazivot.net

3. Osvješćivanje lokalne zajednice

Prenesi lokalnoj zajednici, svojim prijateljima, obiteljima, kršćanskim Crkvama, župama, zajednicama, udrugama, ovu pozitivnu pro-life poruku o djelotvornoj zaštiti ljudskog života, njegovoj svetosti i dostojanstvu. Pozovi ih na molitvu, post i miroljubivo bdijenje.

Autor: F.Č./Zg-magazin
Foto: Facebook
Video: Youtube