mirko filipović, cro cop, videoFoto: Snimka zaslona

Mirko “Cro Cop” Filipović je osvojio još jedan pojas u svojoj bogatoj borilačkoj karijeri. Pobjedom protiv Amira Aliakbarija u finalu Mirko Filipović postao je prvak japanske organizacije Rizin osvojivši World Grand-Prix!

Bila je to još jedna fenomenalna borba Mirka u Japanu. Cro Cop je lijevim krošeom iz kontre pogodio Aliakbarija koji je pokleknuo, a potom se pridigao te počeo bježati od Mirka kada je sijevnuo još jedan lijevi kroše i konačan kraj za Iranca. Mirko je žestokim ”ground and poundom” natjerao suca da svira kraj nakon dvije minute borbe u finalu.

Pobjeda protiv Iranca bila je treća u samo tri dana. U četvrtak je Cro Cop nokautirao Muhammeda ”King Mo” Lawala iako su kladionice davale više šanse Amerikancu. U polufinalu je u jutarnjim satima po hrvatskom vremenu Mirko ekspresno pobijedio estonskog gorostasa Baruta tehničkim nokautom.

Podsjetimo, Mirko je još u rujnu krenuo u pohod na pojas kada je u prvom kolu gušenjem svladao Korejca Hyun Man Myunga.

Osvajanje Rizinova World Grand-Prixa dogodilo se deset godina nakon legendarnog osvajanja Grand-Prixa mitske organizacije PRIDE. Inače, vlasnik Pridea Nobuyuki Sakakibara je pokrenuo Rizin s kojim želi ponovo vratiti MMA u Japan na velika vrata. Pozivanje Cro Copa pokazalo se kao pun pogodak.

Izvor: Sloboda.hr/Dnevnik.hr