hrvoje tomasović

Nakon objave portala Index.hr o korupciji splitskih liječnika, oglasio se i jedan od prozvanih, Hrvoje Tomasović. Za HRT kaže kako ga je javnost osudila bez suda, i to na osnovi jednog članka koji je izašao na tom portalu, javlja HRT.

Je li razgovor na poznatoj društvenoj mreži Facebooku razotkrio dvoje liječnika splitske bolnice u dogovoru o uzimanju mita od pacijenata? Hrvoje Tomasović i Ivana Rosenzweig Jukić, liječnici splitskog KBC-a, navodno su dogovarali kako će od pacijenata oboljelih od karcinoma izvući novac za liječenje. Tomasović opovrgava optužbe.

“Njihov novinar nazvao me prije tri ili četiri dana i rekao da je on u posjedu moje Facebook-dokumentacije i mojih Facebook-profila te da je u posjedu moje Viber- komunikacije s drugim ljudima, konkretno s doktoricom iz susjedne klinike. Pošto sam ja zaključio da on ne može imati nikakvu takvu dokumentaciju, rekao sam mu – ako je ima, da to sve uredno prijavi policiji. Ništa se nije dogodilo. Nakon četiri dana je osvanuo tekst na portalu, gdje je objavljen jedan transkript koji pokazuje navodnu komunikaciju između mene i doktorice Jukić”, opisuje Tomasović tijek događaja. Prijavio je novinara i nakladnika za kazneno djelo.

“Ako je to po njima autentičan dokument, to znači da je on skinut s mog osobnog profila i s mog Vibera, koji je također osobni, privatni profil koji je zaštićen zakonom. Da bi netko došao do takvih spoznaja i transkripata, mora imati sudski nalog. Znači, to mogu napraviti policija ili DORH, a da bi novinar došao u posjed toga, mora mu to dati ili policija mimo zakona, ili da prekrši ovlasti. Ili da je to pak  dala treća osoba, kako piše u tekstu. Koja je to treća osoba imala pristup mome profilu i mojim osobnim podacima?”, pita. Kaže da onaj tko ima pristup njegovu profilu može i upravljati sadržajem na istom tom profilu i pisati što hoće.