pobačaj, abortus, pravo na pobačaj, reproduktivna prava, klinika za pobačaj, nerođeno dijete

Svatko od nas, bez obzira na različite stavove i svjetonazore, trebao bi se upitati kamo konkretno vode određeni politički stavovi ili državni zakoni. Koju tendenciju imaju te kako će se oni razvijati u budućnosti?

Kada je u pitanju pobačaj, koji je postao jedna od najaktualnijih tema u čitavom svijetu, moramo se zapitati čemu se zapravo teži kada je u pitanju sve veća liberalizacija zakona o pobačaju.

Ako pitate zagovornike “prava na pobačaj”, odgovor će uglavnom biti taj da moramo težiti apsolutnoj “slobodi izbora” i apsolutnom “pravu na pobačaj” kakvo imaju državljani SAD-a u velikom broju svojih država gdje je vremenska granica u trudnoći do koje žena može pobaciti nerođeno dijete vrlo visoka.

Kako takvi zakoni, tj. takvo “pravo” na pobačaj i slobodu izbora izgleda u praksi, pokazuje ova tajno snimljena video snimka u jednoj od klinika za pobačaje u Pheonixu, SAD.

Na snimci se nalazi liječnica koja pacijentici u 24. tjednu trudnoće objašnjava postupak pobačaja te ono što će se sve dogoditi s djetetom, bilo da se dijete pobaci mrtvo ili živo. Liječnica u savjetuje pacijenticu da se odluči na standarni postupak ubrizgavanja otrova u prsni koš nerođenog djeteta tako da bi moglo umrijeti u majčinoj utrobi.

Liječnica: Ponekad izađu van živi, da. Ali to ne znači da će izaći cijeli, znate. Jer zbog isisavanja i raznih instrumenata koji se koriste, fetus uglavnom izađe u komadima.

Pacijentica: Ali ako ipak izađe živo, hoće li ga održavati na životu? Hoću li se ja onda morati brinuti za njega?

Liječnica: Ne, ne, neće ga oživljavati, ne brinite se.

Dragi čitatelji, bez ozira na to kakve stavove imate o pobačaju, zapitajte se je li ovo ono čemu moramo težiti kako bi postali moderno i otvoreno društvo u kojemu se poštuju “reproduktivna prava žena”, “pravo na pobačaj” i “pravo na slobodu izbora”.

Ovo nisu izmišljotine. Ovo je stvarnost zapadnog svijeta odobrena državnim zakonima.

Klikni LIKE ako smatraš da bi ubojstvo nerođenog djeteta trebalo biti zabranjeno!