ivica olić

Bivši hrvatski reprezentativac Ivica Olić oprostio se od igračke karijere u HSV-u pred 57.000 navijača u domaćem porazu njegova kluba od Wolfsbruga 0:1. Odigrao je 25 minuta, a navijači su ga frenetično pozdravili te se tako oprostili od svog junaka.

“Bilo je super, zatvorio sam krug. U Hamburgu sam odigrao svoju prvu utakmicu u Bundesligi, sanjao sam da bude i oproštajna”, kazao je Olić. U posljednjem kolu Bundeslige HSV još gostuje kod Augsburga, ukupno je Olić za HSV odigrao 142 utakmice i zabio 52 pogotka.

Naravno, sve vjerojatno najviše zanima kako će se dalje odvijati njegova priča, hoće li još negdje nastaviti igrati, hoće li ostati u HSV-u kao trener mlađih dobnih kategorija, hoće li se malo odmoriti.

“Za sada jedino znam da ću biti komentator SN s Europskog prvenstva u Francuskoj… Ne, nisam još donio odluke, sve je onako kako je bilo i dosad, nema novosti.”

Još se premišlja, iz razloga što se dobro osjeća, tjelesno još uvijek može biti u top izdanjima, a ima ponuda.

“Nikada nisam unaprijed govorio o ponudama. Ne znam još, vidjet ću.”

Ima jedna koja već dugo egzistira, ona iz SAD-a. Prije neki dan je zamolio redakciju Sportskih novosti da ga preko Zlatka Kranjčara spoje s prijateljem Nikom koji igra u Cosmosu. Je li samo želio pozdraviti prijatelja ili se raspitati o tamošnjem nogometu?

Nisu ga to pitali, jer zaista nikad nije želio ništa pričati prije nego se stvari dogode, pa to treba respektirati. Ali, čini se da od toga ipak neće biti ništa, obitelj Olić navikla se na život u Hamburgu, u tom gradu će i dalje živjeti, pa ako se i odluči za nastavak nogometne karijere, Olić neće daleko.

Konačno, nije kazao da je odigrao oproštajnu utakmicu u Bundesligi. Samo je rekao da je ‘sanjao’ kako će u Hamburgu odigrati oproštajnu. Može se razaznati da za njegove usluge ima zainteresiranih u Njemačkoj. Odluka je na njemu, kaže da će uskoro odlučiti.

Izvor: Jutarnji.hr