boris lalovac srbin porijeklo bujica

Velimir Bujanec u sinoćnjoj Bujici među ostalim se bavio i ministrom financija Borisom Lalovcem, točnije, njegovim korijenima.

Lalovci su, kako otkriva, iz zaseoka Vojnovića, nedaleko od Tjentišta. Dio tamošnjih Srba bili su četnici, a drugi partizani, a s tog je područja mnogo srpskih mladića dobrovoljno otišlo u vojsku tzv. Republike Srpske.

Ministrov otac Obrad u Vojnoviće dolazi rijetko, a on još rjeđe.

“On je dolazio prije, sada ima većih obaveza pa čujemo se tako telefonom”, kazao je rođak Borisa Lalovca.

Otac Borisa Lalovca u Vojnovićima je živio do 15-e godine kada se učlanio u Komunističku partiju što je mnoge njegove rođake razočaralo.

Na Tjentište je Lalovac doveo i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića.

“Zadnji su put tu dolazili na Tjentište i ministar policije, potpredsjednik Vlade ‘Banko’ Ostojić i baš smo ih mi ugostili, zaklali smo jagnje i napravili smo tako neku zakusku gore. Bilo ih je četrdesetak”, prisjeća se rođak Borisa Lalovca.

Osim što su bili počašćeni janjetinom, ministri su zajedno s Titovim borcima zapalili svijeće na spomeniku palim borcima NOB-a koji su izginuli na Tjentištu.

Narod s Tjentišta iznimno je ponosan na obitelj Lalovac, posebno na Borisa, za kojeg kažu da bi podjednako dobar ministar Lalovac mogao biti i u Vladi tzv. Republike Srpske, ali narodu, kako kažu, ‘koristi i u Zagrebu’, tvrde u prilogu.

Izvor: Bujica/Direktno