imigranti policija pravoslavno groblje

Dok mnogi mediji nastavljaju prikazivati ono malo žene i djece ilegalnih imigranata te iznose navodno tragične i srcedrapajuće priče „napaćenih“ žrtava rata, koje i dalje u ogromnoj većini čine isključivo muškarci, ti isti mediji nisu se baš potrudili pokazati sljedeći video.

Na videu koji je objavio Reuters, prikazani su ilegalni imigranti koji su svoju privremeni kamp podigli na – pravoslavnom groblju!

Iako nije točno poznato gdje se ovo groblje točno nalazi, sigurno je da je riječ o pograničnom području između Hrvatske i Srbije, a najvjerojatnije se radi o blizini Tovarnika. Iz snimke je jasno kako imigranti, koji ne mogu reći da nisu svjesni gdje se nalaze, nemaju nikakvog poštovanja čak niti prema mrtvima s ovih krajeva, a pritom je nacionalnost i vjera samih pokojnika potpuno nevažna. Toliko o kulturi ljudi koji bi se trebali “integrirati” u europsko društvo.

Međutim, ono što bode mnogo dublje u oči i u dušu svake normalne osobe jest činjenica da se u videu u pozadini pojavljuje osoba u odori s obilježjima hrvatske policije koja “čuva” imigrante na dotičnom groblju! Zar dotični imigranti nisu mogli biti smješteni na nekoj livadi? Zar je pravoslavno groblje zaslužilo biti unakaženo krajnje gnusnim činom dovođenja i dopuštanja da se ilegalni imigranti izležavaju na grobovima pokojnika, pale vatre, razbacuju smeće i smješkaju se kamerama?!

Hrvatska policija se već mnogo puta dosada u raznim situacijama srozala i oblatila ugled te institucije koja se diči sloganom “sigurnost i povjerenje”. Međutim, ovakve scene priuštile su im sasvim sigurno neke nove epitete. Iz pristojnosti ćemo ih izostaviti u ovom članku. Mi za razliku od njih još imamo časti, poštovanja i dostojanstva.

Izvor: Sloboda.hr/Pandora