U srijedu se obilježila 29. obljetnica okupacije i stradanja Grada heroja, Vukovara, a na obljetnici se pojavio i državni vrh koji je sudjelovao u protokolu. Zbog epidemije koronavirusa, sam je protokol ove godine bio izmijenjen.

Velimir Bujanec u svojoj je emisiji Bujica pustio jednu zanimljivu snimku, na kojoj se vidi kako jedan od zapovjednika obrane Vukovara, Branko Borković, mladi Jastreb zbog protokola prigovara premijeru Andeju Plenkoviću, a u jednom momentu viče te mu je poprilično oštro odbrusio.

“Plenković nije znao kud’ da gleda, kada je Mladi Jastreb počeo vikati na protokol! Odbrusio je i premijeru!”, napisao je Bujanec na Facebooku opisujući snimku.

Naime, Plenkovićev protokol je Borkovića htio smjestiti ga na mjesto koje su mu odredili, a Borković se zbog svega oštro obratio ljudima premijera Andrije Plenkovića, a odgovorio je i njemu osobno rekavši mu kako je to njegov protokol, nakon što se Plenković izvlačio na gradski protokol.

U Bujici je situaciju objasnila i Mujkić: “Čula sam iz prve ruke što se događalo jer sam stajala slijeva dr. Bosanac. Gospodin Borković je trebao stajati pokraj župana, ali je odbio otići. Ne znam na koga je gospodin Plenković mislio kad je rekao da nije njegov protokol. Koliko sam saznala od svog protokola, na snimci se vide i protokol Ministarstva branitelja i protokol Vlade, a normalno da je i gradski protokol bio tu”.