hrvatska, kosovo, nastavak utakmiceFoto: HNS

Prekinuta utakmica Hrvatske i Kosova u kvalifikacijama za SP 2018. nastavit će se u nedjelju u 14.30 sati na maksimirskom stadionu, objavljeno je na internetskom portalu HNS-a.

“Danas u 9.00 sati u Zagrebu je održan sastanak Fife s predstavnicima Hrvatskog nogometnog saveza i Kosovskog nogometnog saveza (FFK) i službama zaduženima za organizaciju utakmice na kojem je utvrđeno kako će se utakmica Hrvatska – Kosovo, koja je u subotu prekinuta zbog kiše, nastaviti od 22. minute u nedjelju, 3. rujna, u 14.30 sati na stadionu Maksimir”, objavljeno je u nedjelju prijepodne na internetskom portalu HNS-a.

“Nakon jučerašnjeg prekida utakmice uslijedila je intenzivna komunikacija između oba saveza s Fifom i Uefom, te je donesena odluka da novi sastanak bude održan u nedjelju u 9.00 sati. Uoči sastanka, Fifin delegat i suci te predstavnici momčadi pregledali su maksimirski travnjak te je ustanovljeno da se na njemu danas može igrati. Uzimajući u obzir FIFA Pravilnik, koji nalaže obavezni nastavak utakmice unutar 24 sata ako to uvjeti na terenu dozvoljavaju, kao i činjenicu da je gotovo nemoguće pronaći novi termin odigravanja utakmice, pronađen je kompromis između Fife, dva saveza, i uz znanje Uefe, da se utakmica nastavi u nedjelju u 14.30 sati od 22. minute kada je prekinuta. Nastavak utakmice momčadi moraju započeti u istim sastavima koji su u trenutku prekida bili na travnjaku. FIFA se je zahvalila savezima Hrvatske i Kosova na razumijevanju i rješenju ove izvanredne situacije”, navodi se u priopćenju na internetskom portalu HNS-a.

“Svi navijači s kupljenom ulaznicom moći će danas ponovno doći na Maksimir sa svojom ulaznicom. Zbog organizacijsko-sigurnosnih razloga, navijači koji su kupili ulaznice za sjevernu tribinu moći će ući na istočnu, a navijači s ulaznicom za tribinu Zapad-gore moći će ući na Zapad-dolje. Tribine Sjever i Zapad-gore bit će zatvorene. Navijači koji danas neće iskoristiti svoju ulaznicu dobit će mogućnost povrata novca, o čemu će naknadno biti objavljena dodatna vijest. Stadion se za navijače otvara u 13:00 sati”, navodi se dodatno na stranicama HNS-a.

Subotnja utakmica između nogometaša Hrvatske i Kosova prekinuta je u 22. minuti zbog nemogućih uvjeta za igru, odnosno zbog natopljenog terena na stadionu u Maksimiru. Zbog kišovitog vremena teren je bio toliko natopljen vodom da je lopta često zapinjala u lokvama, kojih je bilo na gotovo svim dijelovima maksimirskog travnjaka.

Utakmica je privremeno prekinuta u 22. minuti. Prekid i konzultacije trajali su desetak minuta, a onda je sudac utakmice Šveđanin Stefan Johannesson u dogovoru sa Fifinim delegatom odlučio definitivno prekinuti susret.

Izvor: Sloboda.hr/Jutarnji.hr