tomislav salopek isil

Otac otetog Tomislava Salopeka zamolio je u četvrtak otmičare da puste njegovo sina. ”Molim ljude koji drže mog sina da ga puste da se vrati svojoj obitelji jer je jedini motiv zbog kojega je on otišao u vašu zemlju bio da zaradi kruh za svoju djecu”, rekao je Zlatko Salopek.

Zahvalio se i francuskim vlastima na svemu učinjenom do sada te ih zamolio da surađuju s egipatskim vlastima kako bi spasili njegovog sina.

Odabir trenutka kada će teroristi objaviti snimku na kojoj talac moli za život nikada nije slučajan jer mu je cilj propaganda. Tako se može pretpostaviti i da je snimka s Tomislavom Salopekom, stavljena na društvene mreže u srijedu kako bi se zadao udarac egipatskoj vladi koja je jučer slavodobitno otvarala “egipatski dar svijetu” – kako je tamošnji predsjednik Al Sisi nazvao prošireni Sueski kanal.

Podsjetimo, hrvatski državljanin, 30-godišnji Tomislav Salopek otet je u glavnom egipatskom gradu Kairu 22. srpnja. Kao što je poznato, Tomislav je u Egiptu kao menadžer radio za francusku tvrtku CGG, a otet je na putu prema poslu.

Objavljena je i snimka na kojoj oteti Salopek na koljenima pokraj maskiranog i naoružanog terorista čita poruku da će ga ubiti u roku od 48 sati ako egipatske vlasti iz zatvora ne puste muslimanske žene, među kojima je i visoka dužnosnica ISIL-a.

Izvor: Sloboda.hr/Večernji/Direktno.hr