zoran vakula

Relativno stabilno i toplo vrijeme, s kojim započinjemo tjedan, nećemo imati i na njegovom kraju. Dapače, od petka će gotovo posvuda u Hrvatskoj biti zamjetno drukčije.

Prva polovina studenoga bila je iznadprosječno topla, pri čemu je na nekim meteorološkim postajama DHMZ-a izmjerena temperatura zraka kao nikada do sada u povijesti mjerenja, ne samo od sredine prošloga stoljeća, nego i prije. Pritom nije bilo toplo samo u prvom tjednu, nego i u drugom. A bit će i u ovome, sve do petka.

I sunčanog je vremena mjestimice zabilježeno kao nikada do sada, a sljedeći će dani pripomoći dodatnoj iznimnosti i tog meteorološkog elementa. Do petka, piše u svojem Meteo kutku Zoran Vakula, glavni meteorolog HRT-a.

Škabrnja, Vukovar…

Stoga planirate li sljedećih dana na obilježavanje tužnih godišnjica u Škabrnju i Vukovar, zimski vam kaputi neće trebati, pa ni neki veliki kišobrani i kišne kabanice.

Iako, u srijedu je relativno velika vjerojatnost dugotrajnog zadržavanja niskih oblaka i magle na području Škabrnje, pri čemu se ne smije isključiti ni mogućnost rosulje, pa i poneke kapi kiše.

Ni u Vukovaru se u srijedu navečer ne može jamčiti sasvim suho, no ako oborina i bude, bit će gotovo zanemarive. Najniža će jutarnja temperatura zraka biti od 4 do 8, a najviša u rano poslijepodne između 16 i 19°C.

Promjena vremena!

Meteoropati bi sljedećih dana mogli osjećati tegobe, oni najosjetljiviji možda već u prvom dijelu tjedna, ostali osobito od četvrtka, kada će tlak početi padati zbog približavanja frontalnih poremećaja s kojima će nam doći zamjetno hladniji zrak.

Na kraju svog današnjeg Meteo kutka Vakula za drugi dio petka i vikend najavljuje kiše, ponegdje i obilnije, te snijeg u gorju, možda čak i malo niže.

Izvor: HRT