zoran vakula

Vrijeme će danas biti djelomice sunčano, razmjerno vjetrovito i iznadprosječno toplo. Uz prolazno više oblaka mjestimice može biti kratkotrajne kiše ili ponekog pljuska, ujutro i prijepodne na Jadranu, osobito u Dalmaciji, a poslijepodne u unutrašnjosti, uglavnom Slavoniji.

Vjetar u početku uglavnom slab, a od sredine dana umjeren, na udare mjestimice i jak jugozapadni. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo.

Najviša dnevna temperatura većinom od 20 do 25 stupnjeva Celzijevi, prognozira za srijedu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vakula: Stiže nestabilnije vrijeme

Zoran Vakula za HRT upozorava kako će već danas ponegdje pasti malo kiše, a još nestabilnije, uz češću kišu, gdjegod i grmljavinu, bit će sutra, kada će u većini krajeva i prolazno osvježiti, u kopnenoj Hrvatskoj i znatnije. Ali samo prolazno – već od petka slijedi novo zatopljenje.

Ističe i kako će, nakon današnjeg umjerenog, ponegdje i jakog jugozapadnjaka, na Jadranu najprije mjestimičnih olujnih udara juga, na koje upozoravaju prognostičari Pomorskog meterološkog centra DHMZ-a, u noći na otvorenome moru kratkotrajno i zapadnog i jugozapadnog vjetra. Sutra će i na kopnu i na moru biti sjeverozapadnog vjetra, gdjegod i jakog.

Od petka ljepše vrijeme

Ipak, Vakula ističe kako će već u većinom sunčani petak ponovno će jačati jugozapadnjak, na Jadranu i jugo, uz koje će temperatura zraka rasti, pa će najviša gotovo posvuda biti oko 20 °C i viša. U većini će unutrašnjosti tijekom također pretežno sunčanoga vikenda porasti i na oko 25 °C, u istočnoj Hrvatskoj mjestimice i blizu 30 °C.

I jutarnje će vrijednosti biti relativno visoke, osim u petak, kada će se ponegdje u unutrašnjosti temperatura zraka spustiti i ispod 5 °C, osobito u gorskom području.

Izvor: Sloboda.hr/Hina/HRT