Patrick Ekeng dinamo bukurešt rumunjska

Preminuo je 26-godišnji veznjak Dinama iz Bukurešta Patrick Ekeng, koji se srušio u nesvijest tijekom utakmice protiv Viitorula. Nesretni mladić doživio je srčani udar, liječnici su ga sat vremena oživljavali, ali nije mu bilo spasa.

Srušio se nakon sedam minuta na terenu

Rumunjski Sport javlja kako je Ekeng ušao u 63. minuti utakmice kao treća zamjena, a srušio se sedam minuta kasnije. Sudac je odmah zaustavio utakmicu kako bi mu liječnici mogli pružiti prvu pomoć. Sudeći prema snimci, Ekeng je djelomično bio pri svjesti nakon što je pao na travnjak. Liječnici su ga odmah prebacili na bok kako ne bi progutao jezik te su ga pokušali održati budnim.

Hitna nije imala uređaj za oživljavanje?!

Problem je nastao zbog katastrofalno spore reakcije hitne pomoći. Sport tvrdi kako im je trebalo više od dvije minute da dođu do igrača, zbog čega su negodovali brojni igrači i navijači.

Ipak, hitna se nekako probila do travnjaka te je odvezla mladog Kamerunca u bolnicu. Navijači su se spontano počeli okupljati ispred bolnice, u nadi da će sve proći dobro, ali nakon sat vremena reanimacije liječnici su proglasili smrt.

No, ono o čemu se će još pričati u Rumunjskoj jest šokantna informacija, koja još uvijek nije službena, a prema kojoj kola hitne pomoći nisu bila adekvatno opremljena, odnosno liječnici u vozilu nisu imali uređaj za oživljavanje.

Ekeng je rođen 26. ožujka 1990. godine u Yaoundeu, gdje je napravio prve nogometne korake. U rodnom gradu 2008. godine započeo je svoju profesionalnu karijeru, a godinu dana kasnije prešao je u francuski Le Mans. Nakon francuske, karijeru je nastavio u švicarskoj ligi igrajući za Lausanne-Sport. Godine 2014. prelazi u Cordobu, a tamo se zadržao sve do prošle zime kada je potpisao za Dinamo iz Bukurešta. Za kamerunsku reprezentaciju upisao je dva nastupa.

Izvor: Sloboda.hr/Index.hr