njemačka, imigranti, afrika

Mladić afričkog porijekla je snimljen kako nasilno napada stariju ženu na ulici njemačkog grada Nurnberga.

Osumnjičeni je poslan na psihijatrijsko ispitivanje, a njegov motiv je ostao tajna.

Snimka prikazuje muškarca afričkog porijekla odjevenog samo u donje rublje kako hoda ulicom.

Dok je starija žena prolazila blizu njega on ju je iznenada udario šakom u glavu i srušio je na pod. Video također pokazuje da nije bilo svađe ili bilo kojeg drugog oblika interakcije između ove dvije osobe prije napada, piše RT.

U videu se čuje stravično vrištanje i zapomaganje starice dok ju napada mladić i silovito udara nogom u glavu.

Video incidenta je dobiven od strane lokalnih medija, a potom objavljen na YouTubeu od strane aktivističke grupe. Njemačka policija je potvrdila da se incident bio snimljen i objavljen na društvenim medijima.

Žena je odvedena u bolnicu, i utvrđeno je da je pretrpila ozljede opasne po život, uključujući i nekoliko lomova kostiju.

Prema policijskom priopćenju, čovjek je napao ženu i više puta ju udario u glavu nakon što ju je srušio na cestu. Kako je policija izvijestila, njezin je život i dalje u opasnosti, a osumnjičeni počinitelj je poslan na psihijatrijsko vještačenje u „specijalnu kliniku.”

Svjedoci događaja su brzo intervenirali. Zaustavili su napadača od daljnjeg premlaćivanja žrtve, i držali ga do dolaska policije. Prema priopćenju policije, muškarac se predao bez otpora.

Osumnjičeni nije bio ranije poznat vlastima, navodi se u priopćenju. Kasnije je policija rekla da je to bio „čovjek iz Afrike”, 23 godina starosti. Počinitelj je navodno 23-godišnji student iz Kameruna.

Policija je također otvorio istragu o pokušaju ubojstva. Međutim, uzroci nesreće i dalje su nepoznati. Policija je pronašla dokaze da su napadač i njegova žrtva poznavali jedni druge, kako je izvijestila novinska agencija DPA, prenosi RT.