hrvatski maturanti vukovar prva ekonomska užičko kolo

Ekonomska škola u Vukovaru dokaz je da su se politički prijepori uvukli duboko među tamošnju djecu. Iako je projekt razdvajanja hrvatske i srpske djece po školama i vrtićima prepoznat kao jeziv i nehuman, čini se da mnogi na zajedništvo još uvijek nisu spremni.

Dokaz za to je upravo zajednička Ekonomska škola i najnovija zbivanja oko maturanata koji su proslavljali svoj zadnji dan. Evo što su kazali:

“Ovaj video koji je dospio u medije, snimljen je u krugu Ekonomske škole u Vukovaru. Dana 20.5. je u Ekonomskoj školi Vukovar bio ispraćaj maturanata. Za zabavu su u školskom dvorištu glazbu su puštali dvoje učenika, pripadnika srpske nacionalne manjine. Ravnatelj Ivan Szabo je bio nazočan i nije reagirao na glazbu koja se puštala, ali je zato reagirao na momka koji je snimao i pitao ga ‘što to radiš'”, kazao je za Dnevno.hr jedan od maturanata kojem se nije svidio način slavljenja “norijade” uz srbijansko užičko kolo i koji tvrdi da je ravnatelj reagirao samo na hrvatskog dječaka koji je snimao, dok su istovremeno snimali i drugi, a što se na snimci vidi.

hrvatski maturanti vukovar prva ekonomska užičko kolo

Istodobno, tvrde, ravnatelj je nekolicini hrvatskih učenika strogo zabranio nošenje majica s natpisom na glagoljici i riječima “All communists are bastards”.

Pogledajte video proslave norijade u vukovarskoj Ekonomskoj školi:

Autor: T. Budak/Dnevno.hr