thompson, mariborFoto: fah

Za razliku od prijašnjih godina Marko Perković Thompson ove godine na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti neće pjevati niti u rodnim Čavoglavama, niti u Kninu, već u Slunju.

“Namjera mi je svake godine otići na jedno od herojskih mjesta ili gradova koji su bili ‘prva linija obrane’ i koji su obilježili Domovinski rat. Ove sam godine dobio poziv za Slunj i prihvatio sam ga jer je i Slunj herojski grad kojega veže simbolika, Domovinski rat, Oluja i koji je pretrpio velika razaranja i stradanja. Želim svake godine otići u drugi grad ili mjesto koje je obilježilo Domovinski rat, koje je bilo na ‘braniku domovine’ i na toj ‘prvoj liniji’ herojski branilo Hrvatsku. To je jasna poruka koju će vjerujem i narod prepoznati”, izjavio je Thompson u nedavnom razgovoru za CroPortal.

Thompsonu će se na slunjskom koncertu pridružiti još jedan veliki domoljub, njegov kum Mate Bulić. Ovo nije prvi put da njih dvojica nastupaju zajedno. Naprotiv, Bulić je bio redoviti gost na proslavama u Čavoglama, ali i na mnogim drugim koncertima, poput onog u Mostaru, kada su pjesmom podržali hrvatske uznike u Haagu.

Vijest je potvrđena na Facebook stranici koja okuplja obožavatelje Marka Perkovića Thompsona, koji su ovu vijest pozdravili s više od pet tisuća lajkova.


Izvor: Sloboda.hr/Direktno.hr/Croprtal.hr