marina_lovric_merzel

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) donio je na temelju podnesene kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke rješenje o provođenju istrage protiv dvoje okrivljenika (1963. i 1953.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te zloporabe položaja i ovlasti u poticanju.

Iako USKOK ne navodi ni inicijale, neslužbeno se doznaje kako je riječ o sisačko-moslavačkoj županici Marini Lovrić Merzel i bivšem šefu sisačke podružnice Hrvatskih šuma Zvonku Rožiću.

Podsjećamo, Jasmina Jovev, bivša šefica kabineta županice Marine Lovrić Merzel u emisiji Nedjeljom u dva izjavila je kako je po nalogu svoje šefice, dvije godine sudjelovala u nezakonitim radnjama – izmišljanju radnih mjesta, izdavanju lažnih računa i kupovanju oporbenih čelnika. Kazala je kako su joj ostali kolege kazali – da se to tako radi. Naglasila je da strah blokira puno dobrih ljudi koji rade u Županiji. Odlučila je da dovoljno dugo ostane kako bi prikupila dosta dokaza i tijelima prezentirala što se događa.

Prošlo je godinu dana od prijave USKOK-u. Prema svemu sudeći, do uhićenja još neće doći, a istraga se nastavlja.

Sumnjiči se za plaćanje privatnih proslava novcem Županije

Rješenje o provođenju istrage doneseno je zbog postojanja osnovane sumnje da je prvookrivljenica od početka 2009. do kraja 2013. godine u Sisku, u više navrata u ugostiteljskom objektu Hrvatskih šuma (Uprava šuma, Podružnica Sisak) organizirala privatne proslave svojih rođendana i rođendana članova svoje obitelji kao i druge privatne domjenke, a troškove je po njezinu nalogu platila Županija, čime je prvookrivljenici pribavljena nepripadna imovinska korist od najmanje 48 000 kuna.

Iz kaznene prijave i priloga proizlazi osnovana sumnja da je prvookrivljenica od početka 2009. do kraja 2013. godine u Sisku, u navedenom objektu  prije skupštine održavala pripremne sastanke s dijelom članova Županijske skupštine, s time da je troškove hrane i pića, po nalogu prvookrivljenice, plaćala Županija iako za to nije bilo osnova, čime je Županija oštećena za najmanje 134 000 kuna.

Osim navedenog, osnovano se sumnja da je drugookrivljenik kao voditelj Uprave šuma (Podružnica Sisak) na traženje prvookrivljenice u lipnju 2009. godine naložio djelatnicima Hrvatskih šuma da obave pojedine poslove na njezinoj svadbenoj svečanosti koja je održana u sklopu ugostiteljskog objekta podružnice, s time da je troškove u iznosu od najmanje 9600 kuna knjižio na teret Hrvatskih šuma umjesto da ih naplati prvookrivljenici.

O drugim mogućim nezakonitostima u Sisačko-moslavačkoj županiji policija nastavlja kriminalističku istragu.

Autor: F.Č./HRT
Foto: Facebook