plenković, uskokFoto: HRT

USKOK je odbacio kaznenu prijavu Slobodne Hrvatske protiv premijera Andreja Plenkovića, saborskog zastupnika Željka Glasnovića, ministra Tome Medveda i državne tajnice u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravke Bušić.

“Nakon što su politička stranka Slobodna Hrvatska, te više fizičkih osoba Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeli identične kaznene prijave protiv Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Tome Medveda, ministra branitelja u Vladi Republike Hrvatske i Zdravke Bušić, državne tajnice u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova zbog kaznenog djela iz članka 339. stavak 2. Kaznenog zakona/11, te protiv Željka Glasnovića, zastupnika u Hrvatskom saboru zbog kaznenog djela iz članka 339. stavak 1. Kaznenog zakona, Ured je donio rješenje o odbačaju.

U prijavama se navodi da bi predmetna kaznena djela bila počinjena potpisom dokumenta objavljenog na Facebook profilu saborskog zastupnika Željka Glasnovića, a kojim dokumentom je Željko Glasnović, da bi podržao Vladu Republike Hrvatske u Hrvatskom saboru, od Vlade Republike Hrvatske tražio što žurnije rješavanje nekoliko točaka koje su navedene u tom dokumentu.

Nakon razmatranja sadržaja podnijetih kaznenih prijava, a obzirom na bitna obilježja prijavljenih kaznenih djela, te objektivne okolnosti spornog događaja, utvrđeno je da u postupanju imenovanih nisu ostvarena obilježja kaznenih djela”, priopćio je USKOK.

Nakon što je Vlada potpuno neosnovanom ocijenila kaznenu prijavu Slobodne Hrvatske, danas je ta stranka održala konferenciju za novinare.

Izvor: Sloboda.hr/HRT