papa izrael židovi

Papa, koji je inače tretiran kao veliki prijatelj Židova i Izraela, dolazi u posjet Svetoj zemlji. Kao znak “zahvalnosti” i “dobrodošlice” pojedini židovski ekstremisti kršćanima i papi osobno odlučili su poslati poruke mržnje, ispisujući grafite na zidovima crkava.

Na zidovima su se tako našli natpisi “Isus je smeće”, “Smrt kršćanima” i “Razapet ćemo vas”, što su samo neke od mnogih sličnih poruka na crkvama i samostanima u Izraelu u posljednjim tjednima.

Za više ovakvih članka klikni LIKE!

Iako još nema uhićenih, izraelske vlasti sumnjiče židovske ekstremiste za vandalizam. Također se navodi kako je ovaj posjet pape izazvao neke negativne reakcije Židova prema kršćanima. Navodno manja skupina izraelskih Židova krivi kršćane zbog njihovog nasilja u prošlosti te zbog nekih pokušaja da se Židovi prebace na kršćanstvo. Također se navodi kako nije riječ o “terorističkoj organizaciji”, već o djelima pojedinaca.

Možemo samo zamisliti kakav bi skandal svjetskih razmjera izbio da su ovakve poruke bile upućene Židovima od strane bilo kojeg svjetskog naroda.

Autor: Sloboda.hr