Ukrajinska delegacija progovorila je o detaljima današnjih pregovora. 

Na trećoj rundi razgovora postignut je, kažu, mali napredak u otvaranju humanitarnih koridora za dostavu pomoći i evakuaciju civila.

“Ostvarili smo neke male pozitivne rezultate u pogledu logistike humanitarnih koridora”, tvitao je predsjednički savjetnik Kijeva i ukrajinski pregovarač Mihail Podoljak nakon završetka pregovora u Bjelorusiji.

Podoljak je dodao da su “nastavljene intenzivne konzultacije o glavnom pitanju osiguravanja primirja u Ukrajini”.

No, glavni ruski pregovarač Vladimir Medinski rekao je u večerašnjim televizijskim izjavama da “očekivanja od pregovora nisu ispunjena”.

Ukrajina poziva na direktne razgovore između Zelenskog i Putina

Ukrajinski ministar vanjskih poslova pozvao je da se realiziraju izravni razgovori ukrajinskog Volodimira Zelenskog i ruskog Vladimira Putina.

Dmitro Kuleba rekao je da je Ukrajina svjesna da je Putin osoba koja donosi odluke Moskvi. Rekao je to u kontekstu činjenice da je treća runda pregovora završila bez značajnijeg uspjeha.

“Odavno smo željeli izravan razgovor između predsjednika Ukrajine i Vladimira Putina, jer svi razumijemo da je on taj koji donosi konačne odluke, pogotovo sada”, rekao je Kuleba.

“Naš predsjednik se ničega ne boji, uključujući izravan susret s Putinom. Ako se i Putin ne boji, neka dođe na sastanak, neka sjednu i razgovaraju”, kazao je. 

Izvor: Sloboda.hr/Index.hr