josip_klemm1-580x342

Nije nas iznenadila vijest da je uhićen još jedan od Junaka hrvatskog Domovinskoga rata – Josip Klemm! To je bilo samo pitanje vremena. Naime, svojedobno je moja malenkost, nakon što je Klemm sa svojim bivšim specijalcima organizirao veličanstveni doček generalima Gotovini i Markaču na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, na kojem je bilo nazočno više od sto tisuća ljudi (a ne kako su pojedini režimski mediji izvještavali tek nekoliko tisuća!)i nakon što je potom predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović (sjećate se?) rekao da je ovaj doček organiziran “neprofesionalno”, pa su zbog toga neki poput Darka Cara, također hrvatskog branitelja, tada načelnika Postaje aerodromske policije, morali napustiti i službu, objavio članak s naslovom “Krenuo “lov” na specijalca Josipa Klemma”! Riječ je o čovjeku koji je unatoč vođenju privatnog poduzetništva, kao nitko prije i poslije njega, iznimno mnogo pomagao hrvatske branitelje, uvijek je bio prvi, a to se kako vidimo – ne oprašta. (Navodno da je optužen na osnovu sumnje da je od početka 2005. do sredine 2007., kao direktor jednog trgovačkog društva pribavio sebi imovinsku korist od najmanje 3.244.121.73 kune, što znači da im je trebalo šest-sedam godina da ga “pronađu”).

I sam Klemm je više puta znao reći “nešto će mi spakovati”. I svakome tko od hrvatskih branitelja “uzdigne glavu” kad-tad (nekima prije, nekima poslije) zakucaju na vrata organi gonjenja, a režimski mediji (vidjet ćete i u ovom slučaju) odigrat će igru koja se od njih traži, a “predstava” će nositi naslov “svi su branitelji isti, svi su lopovi i kriminalci!”. Čudno je da velike tajkune nitko ne dira, već im se “svi” dive, a mi uvijek, pa i sada pitamo razne todoriće, drke, kerume i druge (a posebno organe gonjenja) – kako su i kada stekli prvi milijun eura?

No, kako bilo da bilo, Klemm je uhićen, vodit će se postupak, ali ostaje otvoreno – tko je sljedeći od hrvatskih branitelja na redu?

Neka nam ne pričaju priče da smo svi jednaki pred zakonom (pogledajte Čačića, više je kod kuće nego u zatvoru!). Kad bi u Hrvatskoj baš svi odgovarali po zakonu, a prije svega trebali bi odgovarati političari, bivši i sadašnji, (svaka čast izuzecima), što su nas doveli u ovu tešku gospodarsku situaciju, (kad i dobar dio onih koji su puškom branili hrvatsku Domovinu, moraju kopati po kantama za smeće) onda ne bi imali ništa protiv. Međutim, kod nas se uhićuje “selektivno” tj. baš onako kao na filmu –” ovoga bumo, a ovoga ne bumo”!

Ne, za to se nismo borili!

Autor: Mladen Pavković
Foto: narod.hr